Mobil

A nagy nap: mától kapható az iPhone 6

A múlt héten bejelentett új almás mobilok hivatalos nemzetközi forgalmazása a mai napon startol el.

Az Apple a múlt hét elején jelentette be a sokak által várva várt újgenerációs okostelefonjait, a 4,7 colos kijelzővel rendelkező iPhone 6-ot, illetve az 5,5 colos és emiatt már phablet kategóriás iPhone 6 Plust. Az előrendelési mutatók azt mutatják, hogy a széles körű fanyalgástól függetlenül szokás szerint hatalmas az érdeklődés a készülékek iránt, melyek a mai naptól már haza is vihetők.

A 16, 64 és 128 GB-os memóriával szerelt iPhone 6 készülékek szeptember 19-étől egész pontosan a következő országokban vásárolhatók meg: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciország, Hongkong, Japán, Kanada, Németország és Japán. Első körben tehát ebben a kilenc országban nyit az iPhone 6, melyek közül Németország található legközelebb hozzánk.

Az értékesítés ezt követően szeptember 26-án, vagyis jövő hét pénteken számos újabb országban is meg fog kezdődni, egész pontosan a következőkben: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Tajvan, Törökország és Új-Zéland. Hazánk tehát még a második körben sincs benne, viszont legalább egy velünk szomszédos országban, Ausztriában a jövő héttől már kapható lesz a készülék. Az iPhone 6 hivatalos magyarországi forgalmazása várhatóan októberben kezdődik meg, és előreláthatólag mindhárom hazai szolgáltató árulna fogja az új Apple mobilokat.

 

A múlt heti sajtóbejelentésen 199, illetve 299 dolláros (49-73 ezer forint) kezdőárakról esett szó, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezen összegekért csak az USA-ban és csak kétéves előfizetéssel lehet majd új iPhone-t kapni. A legolcsóbb iPhone 6 a 16 GB-os modell, melynek kártyafüggetlen ára 699 euró (222 ezer forint) – a 64 GB-os példányért 799 eurót (253 ezer forint), a 128 GB-os csúcsmodellért pedig 899 eurót (285 ezer forint) kérnek majd el. A nagyobb méretű kijelzővel szerelt iPhone 6 Plus legolcsóbban 799 eurós (253 ezer forint) áron lesz begyűjthető, a több memóriával szerelt példányok ára pedig 899 (285 ezer forint), illetve 999 euró (317 ezer forint) lesz. Megjegyzendő, hogy az első körben hazánkba érkező szürkeimportos példányok várhatóan ennél is jóval drágábbak lesznek.

Az Apple ezzel párhuzamosan egységesen 100 dollárral, vagyis átszámítva mintegy 25 ezer forinttal mérsékelte az iPhone 5c, illetve az iPhone 5s árát. Ennek megfelelően mostantól akár már ingyen hazavihető egy 8 GB belsőmemóriás iPhone 5c, az iPhone 5s kezdőára pedig 99 dollárra mérséklődött, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezen összegekért csak az USA-ban és csak kétéves előfizetéssel lehet majd beszerezni ezeket a készülékeket. Cikkünk írásakor hazánkban legolcsóbban mintegy 120 ezer forintos áron vásárolhatunk kártyafüggetlen 8 GB-os iPhone 5c-t, a 16 GB memóriával megspékelt iPhone 5s hazai kártyafüggetlen kezdőára pedig mintegy 155 ezer forint magasságában alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik