Mobil

Befarolt a legújabb Porsche mobil

Megérkezett a legújabb BlackBerry okostelefon, melynek tervezésében komoly szerepet játszott a Porsche Design.

A BlackBerry és a Porsche Design már 2011 óta szoros együttműködést folytat egymással, ekkot látott ugyanis napvilágot a két cég első közös fejlesztése, a P’9981, melyet aztán tavaly a P’9982 követett. Most pedig fellebbentették a fátylat a harmadik ilyen készülékről, melynek könnyen kikövetkeztethető módon P’9983 lett a típusjelzése.

A különleges anyagokból, így például zafírüvegből és rozsdamentes acélból készített, egyedi vonalvezetésű újdonság 119 milliméter hosszú, 67,1 milliméter széles, 10,6 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 140 grammot nyom. A hardveres QWERTY billentyűzet felett egy 3,1 colos képátlójú és 720×720 pixeles felbontású érintőkijelző kapott helyet, a borítás alatt pedig egy nem éppen friss fejlesztésnek számító Qualcomm Snapdragon S4 Plus chipkészlet rejtőzik. A két darab 1,5 GHz-es processzormagot és egy Adreno 225-ög grafikusgyorsítót felvonultató chipset mellett 2 GB RAM, illetve 64 GB belsőmemória található, ezenkívül pedig microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget is kapunk. Az operációs rendszer feladatait a BlackBerry OS 10.3 látja el.

 

Az energiaellátásról egy 2100 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a 8 megapixeles főkamera, a villámgyors LTE mobilnet, a dual-band Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az NFC, a GPS-vevő, illetve a sztereó FM-rádió. A prémium kategóriás headsettel szállított BlackBerry P’9983 forgalmazása október elején kezdődik meg – a várható ár egyelőre ismeretlen, arra viszont mérget vehetünk, hogy a készülék nem éppen két fillérbe fog kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik