Mobil

Hamarosan hozzánk is eljut a Galaxy S5 Active

A strapabíró csúcsmobil végre már az USA-n kívül is kapható, de a mi kontinensünkön hivatalosan egyelőre még nem.

A Samsung tavaly márciusban jelentette be a Galaxy S4 csúcsmobilt, melynek nem sokkal később Galaxy S4 Active néven mutatkozott be a vízálló testvérmodellje. Idén ugyebár februárban hullott le a lepel a vadonatúj Galaxy S5-ről, mely remek IP67-es minősítéssel rendelkezik, így aztán sokáig úgy lehetett tudni, hogy nem készül belőle külön Active kivitel. De készült, és május végén hivatalosan is bemutatkozott.

A Galaxy S5 Active első körben az amerikai AT&T szolgáltatónál volt megvásárolható, most pedig már Kanadában is elérhető, ráadásul egyszerre mind a három nagy szolgáltatónál, a Bellnél, a Rogersnél és a Telusnál is: két év hűséggel 280 kanadai dollárba (62 ezer forint) kerül a telefon, mely kötöttségek nélkül 700 kanadai dollárt (155 ezer forint) kóstál. Pletykák szerint hamarosan Európában is megkezdődik a hivatalos forgalmazás, és felénk állítólag 629 eurós (198 ezer forint) kártyafüggetlen árra lehet majd számítani.

 

A Galaxy S5 Active értelemszerűen az alapmodelléhez hasonló IP67-es vízállósággal bír, ezenkívül pedig MIL-STD-810G katonai minősítéssel is büszkélkedhet. Az ily módon ütésállóvá tett újdonság némileg nagyobb és nehezebb az S5-nél, de szerencsére lényegében teljesen ugyanazt tudja mint a boltokban április közepén landolt alapmodell. A 145,2×73,4×8,9 milliméter méretű, illetve 170 gramm tömegű Samsung Galaxy S5 Active előlapján egy 5,1 colos képátlóval rendelkező Super AMOLED érintőkijelző uralja, mely 1920×1080 pixeles Full HD felbontással bír, a pixelsűrűsége pedig 432 ppi. A display feletti kamera 2 megapixeles felbontású és Full HD videókat képes rögzíteni, a hátoldali LED-segédfényes főkamera pedig 16 millió képpontot és egy remek Ultra HD videófelvevőt vonultat fel.

A fürge működésre a Qualcomm Snapdragon 801-es chipset jelent garanciát, melyben négy darab 2,5 GHz-es frekvenciájú Krait 400 processzormag, illetve egy nagyteljesítményű Adreno 330-as grafikusgyorsító kapott helyet. A RAM 2 GB kapacitású, a kiviteltől függően 16/32 GB-os belső memória pedig microSD memóriakártyák (maximum 128 GB) révén egyszerűen bővíthető. Említést érdemel továbbá a villámgyors LTE adatátvitel, az a/b/g/n/ac szabványú MIMO Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az NFC, a GPS-vevő, illetve a 2800 mAh kapacitású akkumulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik