Mobil

Újabb hajlított okostelefon az LG-től

A dél-koreai gyártó hamarosan be fogja mutatni a G Flex utódmodelljét.

Az LG tavaly októberben jelentette be első ívelt kijelzős okostelefonját, a G Flexet, mely a legfrissebb pletykák szerint hamarosan megkapja az utódját. A feltehetően G Flex 2 néven érkező újdonság kapcsán egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni, mindenesetre a pletykák arról szólnak, hogy az új modell az elődjénél némileg kisebb lesz, ívelt kijelzője pedig Full HD-nál nagyobb felbontással bír majd. A második generációs G Flex hivatalos bejelentésére várhatóan még az idén sor fog kerülni – a várható ár egyelőre ismeretlen.

Emlékeztetőül, a nemrégiben általunk is részletesen bemutatott LG G Flex előlapján egy 6 colos képátlóval rendelkező OLED panel található, mely némileg elmarad a mai elvárásoktól, hiszen nem Full HD, hanem csak 720p HD felbontással, ily módon pedig alig 244 ppi-s pixelsűrűséggel bír. A hátlap érdekessége az a különleges, úgymond öngyógyulásra is képes bevonat, melynek köszönhetően az LG szerint többé már nem rondítják majd el apró karcok és sérülések a telefonok hátoldalát.

A motorháztető alatt a Qualcomm tavalyi nagyágyúja, a Snapdragon 800-as chipset található, a maga négy darab 2,3 GHz-es Krait 400-as processzormagjával, illetve Adreno 330-as grafikusgyorsítójával. Az Android 4.2.2 operációs rendszerrel piacra dobott, később pedig felfrissített okostelefonba 2 GB RAM, valamint 32 GB integrált flashmemória került, a bővíthetőségről pedig egy microSD-slot gondoskodik. A 160,5×81,6×7,9 milliméter méretű, illetve 177 gramm tömegű mobil akkumulátora 3500 mAh kapacitású, a kamera pedig 13 megapixeles felbontású.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik