Mobil

Egy éve segít a kutyákon a magyar alkalmazás

Tavaly nyár végétől segít kutyákat örökbefogadni a Vigyél Haza app.

A kidobott, kóbor, menhelyekre kényszerülő kutyák helyzete nálunk sem rózsásabb, mint bárhol máshol a világon. A befogadó helyek száma véges, ezért sajnos nem kétséges, mi történik azokkal az állatokkal, akiket senki nem visz haza a telepekről. A Telenor közreműködésével készített Vigyél Haza alkalmazás leginkább az örökbefogadás kényelmi részében segít, hiszen könnyen és gyorsan böngészhetünk a környezetünkben lévő, gazdára váró kutyák képei és adatai között.

Az alkalmazás ráadásul egyre több mindent tud: megtalálhatjuk vele saját elveszett kutyánkat, de be is jelenthetünk általunk talált vagy látott, gazdátlan állatokat is. A legújabb változatban kereshetünk szállást kutyabarát hotelekben és panziókban, megnézhetjük, merre találunk “kutyás” éttermeket és kávézókat, kutyafuttatókat.

Júliusi frissítése óta közel duplájára emelkedett a letöltések és az aktív felhasználók száma: egy év alatt 16 ezernél is többen töltötték le, 3800 gazdi regisztrálta saját kutyáját, és 420 kóbor ebet jelentettek be a segítségével (egy részüket azóta be is fogadták, vagy visszakerültek eredeti gazdájukhoz). 170-en jelenleg is keresik az alkalmazáson keresztül eltűnt, elkóborolt kedvencüket.

Az app első születésnapja alkalmából a Telenor 6 laptoppal, 2 nagykijelzős okostelefonnal, egy tablettel és Hipernet 4G előfizetéssel támogatta a Vigyél Haza Alapítvány munkáját. A szervezet alapítója szerint további terveik is vannak még az alkalmazás fejlesztésére – a Technet / Mobilport stábja, egészen pontosan Vasquez, a szerkesztőség tiszteletbeli tagja üzeni, hogy a macskákról se feledkezzenek el…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik