Mobil

A Microsoft kukába dobja a Nokia nevet

A legfrissebb pletykák szerint már nem sokáig vásárolhatunk Nokia brandes okostelefonokat.

A Nokia mobiltelefon részlegét nemrégiben felvásárolt Microsoft lényegében láthatatlan volt az elmúlt napokban megrendezett berlini IFA szakkiállításon, de a német fővárosban egy külsős helyszínen azért tartott egy termékbejelentő sajtórendezvényt. Ezen az összejövetelen mi is ott voltunk, és azt tapasztaltuk, hogy a Nokia márkajelzés csak és kizárólag a két új telefon borításán volt látható – magán a rendezvény kellékein csak és kizárólag Microsoft logók és feliratok kaptak helyet.

Ezzel összhangban vannak azok a legfrissebb pletykák, melyek szerint a Microsoft hamarosan fel fog hagyni a Nokia márkanév alkalmazásával. Jól értesült források úgy tudják, hogy az amerikai mamutcég még az idei év végén megkezdi a Nokia név termékekről történő elhagyását, viszont a már jól bejáratott Lumia típusjelzés mellett kitart. Ebből az következik, hogy a cég közeljövőben érkező okostelefonjai nagy valószínűséggel már Microsoft Lumia néven látnak majd napvilágot.

Jó eséllyel a múlt héten bejelentett Lumia 730 és Lumia 830 voltak azok az utolsó készülékek, melyek még Nokia márkajelzéssel jöttek ki. Érdekesség, hogy ezekről a telefonokról korábban olyan kémfotók szivárogtak ki, melyeken Nokia by Microsoft felirat volt látható, ezt a megoldást azonban a Microsoft a jelek szerint nem tartotta életképesnek. Megjegyzendő, hogy hamarosan a Windows Phone elnevezés is ki fog kopni a piacról, a helyét pedig egy egyszerű Windows név fogja átvenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik