Mobil

Kezünkben a fémes kínai nagyágyú

Az IFA-n volt szerencsénk kipróbálni a Huawei legújabb nagykijelzős okostelefonját.

A Huawei Ascend Mate7 nem éppen egy kis készülék a maga 157 milliméteres hosszával, illetve 81 milliméteres szélességével, az azonban mindenképpen jó hír, hogy a vastagsága mindössze 7,9 milliméter, ezenkívül pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy az előlapnak több mint a 83 százalékát uralja a kijelző.

 

Az IPS LCD technológiájú display 6 colos képátlón 1920×1080 pixeles felbontást vonultat fel, ily módon pedig a pixelsűrűsége eléri a kellemesen magas, 368 ppi-s értéket. A megfelelő védelemről a már jól ismert Gorilla Glass 3 gondoskodik, ezenkívül pedig nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett sem, hogy a készülék borításának 95 százaléka minőségi fémből készült.

 

A 185 gramm tömegű újdonságba egy nem kevesebb mint 4100 mAh kapacitású (nem cserélhető) akkumulátor került, melynek energiáját többek közt a Huawei saját fejlesztésű nyolcmagos HiSilicon Kirin 925-ös chipsete szívja. Ez utóbbiban helyet kapott egyrészt négy darab 1,8 GHz-es Cortex-A15 mag, másrészt négy darab 1,3 GHz-es Cortex-A7 mag, harmadrészt pedig egy Mali-T628-as grafikusgyorsító. A 16 GB belsőmemóriás alapmodellben 2 GB RAM figyel, a 32 GB-os változatban pedig 3 GB RAM található.

 

Hátoldalt helyezték el a HTC One Max mintájára megvalósított ujjlenyomatszenzort, mely akár még nedves ujjal is használható, bármilyen szögben ráhelyezhető az ujjunk és az azonosításhoz nem is kell azt elhúzni a szenzoron. A főkamera 13 megapixeles felbontású és Full HD-ban tud videózni, az előlapi fényleső révén pedig akár 5 megapixeles szelfik is készíthetők. Az Android 4.4 (KitKat) szoftveres és Emotion UI 3.0 felhasználói felületű Huawei Ascend Mate7 ára kiviteltől függően 499-599 euró (157-188 ezer forint) – a háromféle színváltozatban készülő telefon még ebben a negyedévben a világ harminc országában elérhetővé fog válni.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik