Mobil

Kezünkben a legbrutálisabb strapa-okostelefon

Az IFA-n volt szerencsénk közelről meglesni a Caterpillar legújabb strapabíró mobilját.

A vérbeli strapamobilok sokáig elég buta, hagyományos nyomógombos készülékek voltak, az elmúlt időkben azonban már a nagyobb tudású okostelefonokból is érkeztek elég masszív kivitelű példányok. Ilyen volt például a nemrégiben általunk is letesztelt Caterpillar B15, melynek a mostani IFA szakkiállításon mutatkozott be a még nagyobb tudású utódmodellje.

 

A Caterpillar S50-be egy 4-ről 4,7 colosra növelt képátlójú érintőkijelző került, melynek ráadásul a felbontása is alaposan megnőtt, még pedig 800×480 pixelről 1280×720 pixelre. Mint azt a gyártó képviselőitől az IFA-n megtudtuk, az érintőkijelző előtt nem csupán egy egyszerű Gorilla Glass található, hanem egyéb védőrétegek is, melyek garanciát jelentenek arra, hogy a panelt ne lehessen könnyen bepókhálósítani. A kiállításon 1,5 méter magasról betonra pottyantottuk le a készüléket, melynek ettől semmilyen baja sem esett.

 

A hivatalos IP67 és katonai MIL-810G minősítéssel rendelkező okostelefon simán elviseli, ha 1 méter mély vízben 30 percen keresztül megúsztatjuk, ezenkívül pedig a só, a por, a magas páratartalom, az erős napsugárzás, a vibráció és a hirtelen hőmérsékletváltozás sem tehet kárt benne. A megfelelő számítási teljesítményről egy négymagos 1,2 GHz-es chipset gondoskodik, a 8 GB-os belsőmemória egyszerűen bővíthető, a LED-segédfényes hátsókamera pedig 8 megapixeles fotókat és 720p HD videókat képes rögzíteni. Az LTE kompatibilis, Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű Caterpillar S15 ára 479 euró (150 ezer forint) – a forgalmazás napokon belül világszerte megkezdődik.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik