Mobil

Toplista: a legjobb kamerás mobilok

Lássuk, hogy a jelenleg kapható okostelefonok közül melyik a legerősebb képalkotás terén a fotózás igazi szakértői szerint.

Az elmúlt időkben mi is rengeteg összehasonlító tesztet készítettünk kamerás mobil fronton, azonban ha az összes ilyen készülék képességét szeretnénk összevetni egymással, akkor nincs más választásunk, mint belekukkantani a DxOMark adatbázisába.

Az elsősorban digitális fényképezőgépek képminőségét minősítő DxOMark jó ideje már okostelefonokkal is foglalkozik, és a toplistájának első helyén a Samsung által áprilisban piacra dobott Galaxy S5 található a maga remek 16 megapixeles kamerájával és a maximálisan megszerezhető 100-ból begyűjtött 79 pontos eredményével. A képzeletbeli ezüstérem az ugyancsak 79 pontos Sony Xperia Z2 birtokában van, melynek nagyméretű Exmor RS szenzora 20,7 megapixelt vonultat fel. A dobogó harmadik fokára pedig az a 77 pontos Nokia 808 PureView állhat fel, mely elsősorban 41 megapixeles felbontásáról, illetve elavult Symbian szoftveréről ismerszik meg.

A negyedik a sorban a mindössze 8 megapixeles Apple iPhone 5s (76 pont), az ötödik a Sony Xperia Z1 (76 pont), a hatodik a Samsung Galaxy S4 (75 pont), a hetedik a Nokia Lumia 1020 (74 pont), a nyolcadik az LG G2 (73 pont), a kilencedik a Nokia Lumia 925 (73 pont), végül pedig a tizedik az Apple iPhone 5 (72 pont). Az aktuális csúcsmobilok közül a HTC One (M8) a maga 4 megapixeles kamerájával csak a tizenötödik helyen található 68 ponttal, illetve kár, hogy az optikai képstabilizátoros LG G3 egyelőre nem szerepel a DxOMark adatbázisában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik