Mobil

Kézbe fogtuk a Sony Xperia Z3 kistestvérét

Meglestük, hogy milyen a valóságban a Sony legfrissebb kompakt okostelefonja.

A japán gyártó idén év elején adta ki a tavaly õszi Sony Xperia Z1 mosásban összement kistesóját, a minden hájjal megkent Sony Xperia Z1 Compactot. Aztán februárban kijött az Xperia Z2, melybõl nem készült kompakt variáns, ellenben a most bejelentett vadonatúj Xperia Z3 megkapta a maga remek miniatűr változatát, az Xperia Z3 Compact “személyében”. Az IFA kiállításon természetesen ezzel is igyekeztünk minél közelebbi barátságot kötni, a részletek mellett az alábbi fotókat sikerült elkészíteni.

Az elődjénél vékonyabb készülékházban egy 4,3 helyett immár 4,6 colos képátlójú IPS LCD található, melynek 720p HD felbontása változatlan, ily módon pedig a pixelsűrűség 342-rõl 319 ppi-re csökkent. A vízálló kivitel természetesen megmaradt, a tömeg 8 grammal csökkent, az akkumulátor kapacitása pedig 2300-ról 2600 mAh-ra nõtt.

A micro- helyett immár nanoSIM-kártyával etethető újdonság “agya” egy MSM8974AC típusjelű Snapdragon 801-es chipset, melyben négy darab 2,5 GHz-es Krait 400 mag és egy Adreno 330-as GPU található. Az Xperia Z3-hoz képest némi visszalépést jelent, hogy a RAM nem 3, hanem csak 2 GB kapacitású, ezenkívül pedig említést érdemel még a 20,7 megapixeles főkamera, a 2,2 megapixeles frontkamera, az Android 4.4. szoftver, illetve a 150 megabites 4G mobilnet. A fém-üveg kombinációval támadó, négyféle színváltozatban készülő Sony Xperia Z3 Compact hivatalos európai listaára 499 euró.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik