Mobil

Európába érkezett a kínai óriástelefon

A Huawei is az IFA kiállításon leplezte le új csúcskészülékét, valamint egy középkategóriás modellt.

A kínai Huawei már jó ideje kifelé tart a “kínai másolat” kategóriából, és a belépő szintű készülékek mellett újabb és újabb csúcstelefonokkal igyekszik beférkőzni a prémium ligába is. A berlini IFA kiállításon mutatták be az Ascend Mate7 telefont, amelybe minden tudásukat belepakolták.

Az Ascend Mate7 motorja a Huawei saját gyártású processzorai közül a legújabb: a Kirin 925 nyolc magos, és ezen belül is kifejezetten speciális felépítésű jószág. Belül ugyanis négy nagy A15 1.8 GHz és négy kicsi A7 1.3 GHz-es chipset található, amelyek az aktuális alkalmazások teljesítmény- és energiaigényének megfelelően aktiválódnak. Ennek hatásaként a Huawei azt ígéri, a Mate7 annyival okosabban gazdálkodik az energiával, hogy akár az akku teljesítményének 50 százalékát is megtakaríthatja más készülékekhez képest. A felhasználók által általában 80 százalékban használt alkalmazások futtatásakor automatikusan átvált a kisebb A7 magok használatára, viszont játékok és más “éhesebb” appok futtatásakor beindítja a nagyobb A15 magokat.

A hathüvelykes, fullHD LTPS kijelző fölött 5 megapixeles szelfi-kamera dolgozik, amely a felbontás növelése és a képtorzítás megakadályozása érdekében aszférikus lencsét használ. A hátlapon 13 megapixeles kamera dolgozik, mely újgenerációs Sony BSI szenzort és f/2.0 rekeszértéket használ a gyenge megvilágítású környetben is használható minőségű képek érdekében.

A 95 százalékban fém készülékházon ujjlenyomat-olvasó is található, mely akár öt különböző ujjlenyomatot is el tud tárolni, emellett a gyártó szerint nedves ujjal, vagy esőben is pontos marad az érzékelés. Az LTE-képes készülék két konfigurációban érkezik novemberben, a 2 GB RAM / 16 GB háttértár kiépítésű változat 499 eurós, a 3 GB RAM / 32 GB háttértár felszereltségű 599 eurós áron rendelhető ezüst, arany és fekete színben.

A középkategória felé egy másik készülék, az Ascend G7 nyúl ki, amely már nanofröccsöntéssel készült, műanyag unibody házban “lakik”. 5,5 hüvelykes kijelzője 1280×720 képpont felbontású, alatta 1,2 gigahertzes, négymagos Qualcomm processzor dolgozik. Az LTE-képes telefon akkuja eleve erős, 3000 mAh kapacitású, ám használat közben még tovább nyújthatjuk a készenléti időt egy Intelligens, vagy akár egy még szigorúbb Ultra mód bekapcsolásával. Az előlapi és hátoldali kamerák itt is 5 illetve 13 megapixelesek, melyhez az Emotion felhasználói felület 3.0 verziójában új képszerkesztési funkciók is társulnak. Az Ascend G7 szintén novemberben érkezik a boltokba 299 eurós áron, ezüst, arany és szürke színekben.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik