Mobil

Íme a telefon, aminek oldalt is van kijelzője

Ha a Galaxy Note 4-et esetleg nem találtuk túl érdekesnek, érdemes egy pillantást vetni erre a delikvensre, amelyen igazi technológiai újdonság mutatkozik be.

A Samsung legnagyobb durranása az idei IFA-n egyértelműen a negyedik generációs Galaxy Note 4, melynek árnyékában azonban egy talán nála is sokkal izgalmasabb termék is bemutatkozott, még pedig a Galaxy Note Edge.

A készülék egyediségét az adja, hogy a kijelzője nem csak az előlapot, hanem részben a telefon baloldalát is beborítja. A 160 pixel magas felületen rengeteg információ jeleníthető meg, ami például akkor is látszik, ha a telefon csukott tokban van, ezenkívül pedig extra beállítási lehetőségek jelennek meg rajta például többek közt fényképezőgép módban. A 160 extra pixel miatt a kijelző felbontása 2560×1600 pixel, ami a maga nemében mindenképpen új rekordnak számít. A kétoldalú kijelző API-ját a Samsung a külsős fejlesztők rendelkezésére bocsátja, így a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A spéci kijelzőt leszámítva egyébként nagyjából ugyanazt tudja a Galaxy Note Edge, mint a Galaxy Note 4, vagyis adott a remek Snapdragon 805/Exynos 5433 chipset, a 3 GB RAM, az Android 4.4 szoftver, az S Pen támogatás, illetve a 16 megapixeles és optikai képstabilizátoros kamera. A 3220 helyett csak 3000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt újdonság forgalmazása valamikor az év végén startol el – a várható árat egyelőre sűrű homály fedi.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik