Mobil

Kukkants be: körablak a csúcsmobilon

Így lehet filléres összegből egy menő és hasznos okostelefon kiegészítőd.

Az LG május végén jelentette be, majd pedig július elején dobta piacra aktuális csúcsmobilját, a G3-at, melyet természetesen mi is részletesen és villámgyorsan leteszteltünk. Az LG G3-mal egy időben egy remek kiegészítőt is bemutatott a koreai gyártó, mely nem más, mint a Quick Circle tok. Tényleg kiváló cuccról van szó, csak éppen a 10-12 ezer forintos árcédula sokakat elriaszthat a vásárlástól. Mi most egy olyan alternatív megoldást mutatunk be, mely funkcionalitását tekintve tökéletesen megegyezik az eredeti LG Quick Circle tokkal, viszont sokkal olcsóbb nála, hiszen néhány külföldi webshopból akár már 5 eurós áron megrendelhető.

 

 

Jelen tesztalanyunk nem más, mint a Nillkin által gyártott spéci LG G3 tok. A készséget pillanatok alatt fel lehet pattintani az okostelefonra, vagyis ezúttal nem egy a gyári hátlap helyére, hanem annak hátára felapplikálható megoldáshoz van szerencsénk. A masszív műanyag borításnak köszönhetően a maximális biztonság garantált, és remek dolog, hogy a mobillal akár csukott tok mellett is telefonálhatunk, lévén, hogy a mikrofon és a hangszóró nincs takarásban. Ezenkívül a kijelző feletti notifikációs LED előtt is ott figyel apró lyuk, ami alatt ott figyel maga a QuickCircle, vagyis egy körülbelül 4,5 centiméter átmérőjű ablak.

 

Ezen a köralakú felületen értelemszerűen védtelen a kijelző a karcolások ellen, viszont remek dolog, hogy ennek köszönhetően a készülék számos funkciója csukott tok esetén is elérhető. Így például minden további nélkül fogadhatunk és kezdeményezhetünk hívásokat, vezérelhetjük a zenelejátszót, fotókat lőhetünk, vagy például megnézhetjük az SMS-einket. A kijelző szokás szerint dupla kattintásra ébreszthető, és ekkor megjelenik rajta egy a választható remek analóg és digitális órák közül (akár dátummal, időjárással megspékelve). Ez egy idő után eltűnik, illetve egy swipe mozdulattal gyorsan a maximum hat ikonos kis menübe kerülhetünk. Amennyiben egyébként szétnyitjuk a tokot, annak hatására egyből be is kapcsol a kijelző.

 

 

Nemrégiben kijött a Quick Circle Puppy Pop nevezetű alkalmazás, mely a világ első olyan játéka, melyet telefontokhoz fejlesztettek ki, és amelyben egyforma állatbuksikat kell gyűjtögetnünk. Ennél azonban sokkalta hasznosabb cucc a nemes egyszerűséggel Quick Circle Apps névre keresztelt alkalmazás, mely többek közt naptárfunkcióval, stopperrel, számológéppel, tárcsázóval, iránytűvel és zseblámpa funkcióval is fel van vértezve. Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy ez még csak a kezdet, és a fejlesztők hamarosan egyre több, hasonlóan hasznos szoftverrel jönnek majd ki Quick Circle fronton.

A védelmi funkciókat és extra szolgáltatásokat egyaránt felvonultató Nillkin LG G3 tok összeségében véve remek alternatívája a gyári toknak, méghozzá töredék áron. És még egy adalék a végére: a tokba helyezett LG G3 továbbra is tölthető marad a különböző Qi vezeték nélküli töltőkkel.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik