Mobil

Elérhető árú, 5 colos okostelefon érkezik Franciaországból

Az IFA szakkiállításon többek közt az Archos is komoly erőkkel képviselteti majd magát.

Az Archos név vélhetően már ismerősen cseng Olvasóink számára, hiszen például nemrégiben teszteltük a kis francia gyártó relatíve olcsón 5 colos érintőkijelzőt és 8 magos chipsetet kínáló készülékét, a 200 eurós Archos 50c Oxygent. Most pedig ennek a telefonnak mutatkozott be az olcsóbb testvérmodellje, a gyártó IFA-standjának egyik főszereplője, az Archos 50b Platinum.

A dupla SIM-slotos újdonságba egy az 50c Oxygenben lévőhöz hasonló méretű, 5 colos képátlójú display került, mely azonban ezúttal nem 720p HD, hanem csak qHD felbontású, vagyis egész pontosan 960×540 képpontot vonultat fel. A költséghatékonyság jegyében a chipset sem nyolc-, hanem csak négymagos: a MediaTek MT6582 chipkészletben 1,3 GHz-es processzormagok, illetve egy Mali-400 MP2 grafikusgyorsító található.

A szelfizésre kihegyezett frontkamera 2 megapixeles felbontású, a hátoldali LED-es főkamera révén pedig maximum 8 megapixeles fotók, illetve Full HD videók készíthetők. A többféle színváltozatban készülő okostelefon kapcsán sajnos komoly negatívum, hogy a RAM mindössze 512 MB kapacitású, és ezért az is csak sovány vigasz, hogy a 4 GB-os belső memória mellé egy 8 GB-os microSD memóriakártyát is kapunk a gyártótól.

Az 1900 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor rendelkező, Android 4.4 (KitKat) szoftveres Archos 50b Platinum kártyafüggetlen ára 150 euró (47 ezer forint) – a forgalmazás szeptemberben kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik