Mobil

Android One: támadnak az új tömegmobilok

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy kezünkbe vegyük az első Android One delikvenseket.

A Google még június végén, az egyelőre csak szimplán Android L nevet viselő új mobil operációs rendszer bejelentésekor számolt be arról, hogy a közeljövőben érkezni fognak az Android One platformos remek ár/értékű, széles tömegeknek szánt okostelefonok. Az elmúlt hetekben e tekintetben elég nagy volt a csend, melynek a jövő héten végre végre fog szakadni.

Szeptember elején ugyanis Indiában piacra fogják dobni a világ első Android One telefonját, mely a pletykák szerint egy remek négymagos processzort, 1 GB RAM-ot, illetve bővíthető flashmemóriát vonultat fel. Az érintőkijelző képátlója legalább 4,5 col lesz, SIM-slotból kettőt kapunk, az akkumulátor 1700 mAh kapacitású, a hátoldali főkamera pedig 5 megapixeles felbontású. Az árcédulán pedig állítólag mindössze 100 dollár, vagyis 24-25 ezer forint körüli összeg lesz feltüntetve.

Android One fronton többek közt a Micromax, a Karbonn és a Spice is komolyan mozgolódik, és a szeptemberben forgalomba kerülő első készülékek októberben rögtön meg is fogják kapni az Android L frissítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik