Mobil

64 bites vágykeltő a HTC-től

Bekopogtatott az ajtón a legújabb Desire okostelefon, mely egy vérbeli középkategóriás újdonság.

A HTC a jelek szerint azokra is gondol, akiknek már elegük van a tepsiméretű hatalmas kijelzős okostelefonokból, és akik egyszerűen nem hajlandók vagyonokat költeni egy új mobilra. Pontosan nekik készült a most leleplezett Desire 510, mely egy remek középpályás készülék.

Ebben a telefonban debütál a Snapdragon első 64 bites chipsete, a közelmúltban bejelentett Snapdragon 410, melyben négy darab 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A53 processzormag, illetve egy Adreno 306-os grafikusgyorsító található. A RAM a kategóriaátlagnak megfelelően 1 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória pedig szokás szerint microSD memóriakártyák révén bővíthető.

A 139,9×69,8×9,99 milliméter méretű telefon egész pontosan 158 grammot nyom a mérlegen. A 4,7 colos képátlójú érintőkijelző 854×480 pixeles felbontással bír, vagyis a pixelsűrűsége 208 ppi, amit mi azért egy picit karcsúnak érzünk. Említést érdemel továbbá az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszer, a Sense felhasználói felület, az 5 megapixeles főkamera, a 0,3 megapixeles frontkamera, a gyors LTE/HSPA mobilnet, a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, illetve a 2100 mAh kapacitású akkumulátor.

A HTC egyelőre sajnos nem az ár, sem pedig a piaci debütálás pontos időpontjával kapcsolatban nem nyilatkozott, azt viszont azért elárulta, hogy Európában kapható lesz a Desire 510.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik