Mobil

9 ezer forintos Firefox okostelefon

A Mozilla ismét hallat magáról, ezúttal egész konkrétan egy szuperolcsó smartphone kapcsán.

Okostelefon vásárláskor alapvetően három platform közül szoktunk választani: legtöbben az Androidra voksolunk, az alma-rajongók az iOS-re, illetve az iPhone-ra szavaznak, a különcködők pedig a Microsoft-Nokia által pátyolgatott Windows Phone szektorban keresgélnek maguknak telefont. Az igazán ínyencek viszont a Firefox OS felé is kacsintgathatnak.

A most bejelentett Spice Fire One Mi-FX 1 egy széles tömegek számára szánt, abszolút elérhető árú Firefox okostelefon. A költséghatékonyság jegyében egy mindössze egyetlen magos 1 GHz-es processzor került a készülékbe, ezenkívül pedig a 3,5 colos képátlójú és 480×320 pixeles (HVGA) felbontású érintőkijelző sem éppen a pixelsűrűség fetisisztáknak készült.

A 2 megapixeles főkamerával, illetve 1,3 megapixeles frontkamerával ellátott, mindössze EGDE mobilnettel rendelkező újdonság cserébe viszont szuperolcsó: az első körben Indiában megvásárolható Spice Fire One Mi-FX 1 árcéduláján 2299 rúpia, vagyis átszámítva mintegy 9 ezer forintos összeg szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik