Mobil

Boltokban a legjobb szelfi-mobil

A szelfi-őrülteknek ezt a vadonatúj telefont mindenképpen érdemes kipróbálniuk.

A Sony július elején jelentette be legújabb termékét, a nemes egyszerűséggel a világ legjobb szelfi okostelefonjának kikiáltott Xperia C3-at, mely most a kereskedelmi forgalomban is felbukkant. Az újdonság a világon először Oroszországban vásárolható meg, ahol is 13990 rubelt, vagyis átszámítva mintegy 91 ezer forintot kérnek el érte, azt viszont egyelőre sajnos még nem tudni, hogy hozzánk mikor, milyen áron és milyen formában jut majd el az érdekes készülék.

Az újdonság előlapján lévő frontkamera 5 megapixeles felbontással bír: a 25 milliméteres nagylátószögű objektíves fényleső a főkameráéhoz hasonló Superior Auto üzemmóddal, illetve LED-segédfénnyel büszkélkedhet. A PROselfie cam névre keresztelt kamera a harminchat gyári témabeállítás közül automatikusan kiválasztja az aktuálisan legjobbat, van benne HDR üzemmód, ezenkívül pedig az Augmented Reality effektek és a Portrait Retouch funkció mellett sem mehetünk el szó nélkül.

 

A 156 milliméter hosszú, 78,5 milliméter széles, illetve 7,6 milliméter vastag Sony Xperia C3 kereken 150 grammot nyom a mérlegen, előlapján pedig egy hatalmas méretű, egész konkrétan 5,5 colos képátlójú érintőkijelző kapott helyet. Az 1280×720 pixeles felbontású IPS LCD pixelsűrűsége 267 ppi. A négymagos Qualcomm Snapdragon 400 chipset processzorai 1,2 GHz-es órajelen ketyegnek és egy Adreno 305-ös GPU, 1 GB RAM, illetve 8 GB integrált flashmemória társaságát élvezik.

Említést érdemel továbbá a 8 megapixeles felbontású hátoldali főkamera, a 150/50 Mbit/s sebességű LTE mobilnet, a Wi-Fi és Bluetooth támogatás, az NFC kompatibilitás, a dupla SIM-slot, a 2500 mAh kapacitású akkumulátor, illetve a használati időt jelentősen megnövelő STAMINA 3.0 technológia. A többféle színváltozatban készülő Sony Xperia C3 Android 4.4 (KitKat) operációs rendszert futtat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik