Mobil

Melyik a legjobb okostelefon?

Lássuk, hogy az EISA szerint a mostani szezon felsőkategóriás készülékei közül melyik a legütősebb!

Az 1982-ben alapított European Imaging and Sound Association (Európai Kép- és Hangszövetség, EISA) egy olyan multimédia-szervezet, mely fogyasztói elektronikai termékek tesztelésével foglalkozik. Az EISA 20 európai ország 50 audio-, mobil-, videós és fotómagazinját képviseli, és évről évre rangos díjakat oszt ki az iparágban.

Nincs ez másképp 2014-ben sem: idén a május végén bejelentett, illetve július elején piacra dobott LG G3 kapta meg a EISA-féle European Advanced Smartphone 2014-2015 díjat, vagyis a szervezet szerint jelenleg ez a legjobb csúcsmobil. Az ítészeket elsősorban a készülék kijelzője, kamerája, hangminősége, illetve könnyű bővíthetősége győzte meg.

A 146,3×74,6×8,9 milliméter méretű, illetve 149 gramm tömegű, “hátulgombolós” LG G3 előlapját egy 5,5 colos képátlójú és 2560×1440 pixeles QHD felbontású érintőkijelző uralja, melynek pixelsűrűsége eléri az 534 ppi-s értéket. A fémhatású levehető műanyag hátlapot kapott újdonságban egy Snapdragon 801-es chipset landolt, melyben egyrészt négy darab 2,5 GHz-es processzormag, másrészt pedig egy nagyteljesítményű Adreno 330-as GPU található. A 2 GB RAM-os példányokban 16 GB, a 3 GB RAM-os modellekben pedig 32 GB integrált memória rejtőzik.

A megnövelt szenzorméretű frontkamera 2 megapixeles felbontású és Full HD videófelvevős, a 13 megapixeles főkamera érdekessége pedig a villámgyors és rendkívül pontos, lézeres autofókusz. Az optikai képstabilizátoros hátsó kamera Ultra HD felbontású videókat képes rögzíteni. Ezenkívül említést érdemel még a 150/50 Mbit/s-os LTE mobilnet, az a/b/g/n/ac szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az NFC támogatás, a microSD slot, a microSIM slot, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, a 1,5 W-os csúcsteljesítményű hangszóró, az Android 4.4.2 operációs rendszer, illetve a vadonatúj LG felhasználói felület. A telefonról készített részletes tesztünk itt olvasható, ezenkívül pedig a G3 kameráját is összehasonlítottuk már a nagy rivális Galaxy S5 fénylesőjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik