Mobil

Az Android mindent letarol

A zöld robotos platform az elmúlt hónapokban tovább növelte előnyét.

Az IDC piackutató cég nyilvánosságra hozta az okostelefon piaccal kapcsolatos második negyedéves kimutatását, melyből kiderül, hogy ez volt az első olyan negyedév, melynek során immár több mint 300 millió smartphone talált gazdára világszerte. A jelzett időszakban egész konkrétan 301,3 millió okostelefont adtak el, ami éves szinten 25 százalékot meghaladó növekedésről tesz tanúbizonyságot.

A piacot nem meglepő módon továbbra is a Google-féle Android uralja: a második negyedévben eladott okostelefonok 84,7 százalékán ilyen operációs rendszer volt található. Összehasonlításképp, tavaly ilyenkor még “csak” 79,6 százalékos volt az Android piacrésze. A képzeletbeli dobogó második fokára az Apple, pontosabban az iOS léphet fel, melynek piacrésze egy év alatt 13 százalékról 11,7 százalékra olvadt.

A Microsoft, illetve az általa nemrégiben felvásárolt Nokia által tolt Windows Phone szekér egyelőre elég döcögősen halad, ugyanis ennek a platformnak a részesedése 3,4 százélokról alig 2,5 százalékra csökkent. A futottak még kategóriában ott figyel a jó öreg BlackBerry, mely a korábbi 2,8 százalékos piacrészéből mindössze 0,5 százalékot tudott megtartani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik