Mobil

Robotok harca: így áll az Android belháború

Tekintsük át, hogy jelenleg milyen erőviszonyok uralkodnak a különböző zöld robot verziók tekintetében!

A Google által publikált legfrissebb adatok szerint jelenleg egyértelműen a 4.1.x verziószámot viselő Jelly Beant használják a legtöbb androidos okostelefonon, illetve tableten. Ez a kiadás jelenleg 26,5 százalékon áll, vagyis elmondható, hogy a jelenleg használatban lévő droidos készülékek közül tízből közel hármon ilyen szoftver fut.

A képzeletbeli ezüstérem az elmúlt hónapban újabb egy helyet előrelépett legújabb, 4.4-es Android (KitKat) kiadásé, melynek piacrésze 17,9 százalékról 20,9 százalékra nőtt. A dobogó harmadik fokára az Android 4.2.x (Jelly Bean) állhat fel, mely minimális mértékben, 19,7 százalékról 19,8 százalékra tudott nőni. A negyedik helyen lévő jó öreg Android 2.3.x (Gingerbread) piacrésze érdekes módon 13,5 százalékról 13,6 százalékra nőtt, az ötödik hely pedig a 11,4 százalékról 10,6 százalékra rontott Android 4.0.x-é (Ice Cream Sandwich).

Ezt követően a 7,9 százalékos Android 4.3 (Jelly Bean), majd pedig a mindössze 0,7 százalékos Android 2.2 (Froyo) következik a sorban. Amennyiben összeadjuk az összes Jelly Bean részesedést, akkor kiderül, hogy ez az Android verzió mostanság mintegy 54,2 százalékon áll, vagyis egy hónap alatt kereken 1 százalékpontot javított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik