Mobil

Ütős lesz a Nexus 6

Hamarosan egy éves lesz a Nexus 5, vagyis lassan itt az ideje az utód bemutatkozásának.

A Google tavaly októberben az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerrel együtt leplezte le az LG által gyártott Nexus 5-öt, mely tulajdonképpen a zöld robotos platform aktuális etalon készüléke. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezni fog az utód, melyről most végre felbukkantak az első információmorzsák.

A Nexus 5-ben lévő 4,95 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző helyét a Nexus 6-ban várhatóan egy 5,2 colos méretű és 2560×1440 pixeles QHD felbontású display veszi át. Bár a képminőségre eddig sem igazán lehetett panaszunk, a 445 ppi-ről 564 ppi-re növekvő pixelsűrűség minden korábbinál szebb vizuális megjelenítéssel kecsegtet.

A természetesen már a legújabb Android L szoftvert futtató okostelefon “agya” a Qualcomm egyik legújabb felsőkategóriás chipsete, a Snapdragon 805 lesz, a maga négy darab 2,7 GHz-es frekvenciájú processzormagjával, illetve nagyteljesítményű Adreno 420-as GPU-jával. A RAM 3 GB kapacitású, a frontkamera 2,1 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révén pedig maximum 13 megapixeles fotók lesznek készíthetők. A Nexus 6 hivatalos bejelentésének időpontja, illetve a telefon várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik