Mobil

Samsung Galaxy Alpha – az iPhone 6 riválisa

A dél-koreai gyártó félhivatalos formában már le is leplezte az új okostelefont.

Pletykák szerint a Samsung augusztus 13-án, vagyis e hét szerdán fogja bejelenteni a kifejezetten az érkezőben lévő iPhone 6 közvetlen riválisának szánt Galaxy Alphát. A teljesen hivatalos bejelentést megelőzően félhivatalosan azonban már be is mutatkozott az újdonság, mely a Samsung Galaxy Alpha Regatta by PROyachting nevezetű orosz hajós rendezvény főszereplője volt.

A 4,7 colos képátlójú és 1280×720 pixeles felbontású Super AMOLED kijelzős okostelefonba egy nyolcmagos Exynos 5 Octa chipkészlet került, melyben négy darab 1,8 GHz-es, illetve négy darab 1,3 GHz-es processzormag található. A RAM 2 GB kapacitású, a belsőmemória pedig 32 GB-os, azonban a microSD memóriakártyás bővítési lehetőségről ezúttal sajnos le kell mondanunk.

A fémkeretes Samsung Galaxy Alpha Android 4.4.4 (KitKat) szoftverrel érkezik, ezenkívül pedig szólnunk kell még a 12 megapixeles főkameráról, a 2,1 megapixeles frontoldali fénylesőről, az 1860 mAh kapacitású akkumulátorról, a villámgyors LTE mobilnetről, a Bluetooth 4.0-áról, illetve az ujjlenyomat szenzorról és a pulzusmérőről. Az egyelőre ismeretlen árú telefon forgalmazása várhatóan szeptemberben, az iPhone 6 piaci startjával nagyjából egy időben kezdődik majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik