Mobil

HTC: középkategóriában is támad a 64 bit

Bár mostanában a 64 bites processzor még csak néhány csúcsmobil sajátja, a helyzet nemsokára változhat. Az új Desire "Földközelbe" hozza a technológiát.

Bár számítógépeken már nem számít újdonságnak a 64 bites technológia, az okostelefonok piacán még csak a legdrágább csúcsmodellekben találunk ilyen architektúrát. Ha ez alapján azt hinnénk, hogy a közeljövőben minden gyártónál csak a legdrágább készülékek jelennek meg 64 bites hardverrel, tévednünk kell: a HTC már megfizethető kategóriában is előáll egy variánssal.

Sajtóértesülések alapján úgy tűnik, a tajvani gyártó nagy múltra visszatektintő Desire családjának új tagja érkezik 64 bites processzorral: a telefonban ugyanis a Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 rendszerchipje dolgozik majd. A négymagos, egyenként 1,4 gigahertzen ketyegő hardveres motoron kívül még nem sok mindent tudni a készülék belsőségeiről, de a szakértők legalább 1 gigabájtos memóriát, és a belső háttértár mellett microSD támogatást is várnak.

A kiszivárgott kémfotók tanúsága szerint a műanyagházas készülék egyes dizájnelemei a csúcskategóriás One vonalvezetését idézik. A kijelző természetesen nem lesz felbontás-bajnok, a várhatóan közepes árszint mellé 4,7 hüvelyken 480×854 képpontot kapunk. A hátlapon 5 megapixeles, a megjelenítő fölött pedig VGA felbontású kamera figyel, a HTC Sense felület alatt pedig KitKat 4.4.2-es Android működik.

A pontos árról és a megjelenés idejéről még nincs hivatalos információ, de úgy tűnik, a távol-keleti piacok mellett az Egyesült Államokban és Európában is nagyjából egyszerre jelenhet meg a felturbózott Desire, valamikor ősszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik