Mobil

Zafírral támadnak a kínaiak

A Huawei hamarosan egy spéci zafírüveges új csúcsmobillal rukkol elő.

A Huawei idén tavasszal jelentette be a nemrégiben általunk is részletesen letesztelt Ascend P7-et, mely egy felső-középkategóriás okostelefon. A készüléket alapvetően mi is szerettük, de néhány fronton lenne még mit fejleszteni rajta, és ezzel a jelek szerint a gyártó is teljes mértékben tisztában van.

Yu Chengdong, a Huawei első embere egy nemrégiben adott interjúban azt nyilatkozta, hogy a cég már javában dolgozik egy olyan új készüléken, mely a világon az elsők között rendelkezik majd zafírkristály üveges kijelzővel. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez az újdonság az Ascend P7 ráncfelvarrt kiadása lesz, vagy esetleg már a P7 utódmodelljét köszönthetjük a “személyében”, mindenesetre jó lenne, ha az újdonság nemcsak zafírt, hanem egy jobb chipsetet is kapna.

A gyémántot követően a zafír a világ második legkeményebb anyaga, mely rendkívül nehezen karcolható és állítólag háromszor erősebb még a legjobb Gorilla Glassnál is. Tudni lehet, hogy a Huaweien kívül többek közt az Apple is komoly fantáziát lát a témában, és az új iPhone 6 egyik változata állítólag már zafír kijelzőt fog virítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik