Mobil

Mikor kerül boltokba a Galaxy Note 4?

Az újgenerációs Note phablet nem sokkal a hivatalos bejelentés után máris kapható lesz.

Nyílt titok, hogy a Samsung szeptember 3-án, nem sokkal az idei IFA szakkiállítás megnyitása előtt lebbenti majd fel a fátylat a Galaxy Note 3 sokak által várva várt utódjáról. A Samsung Unpacked 2014 Episode 2 rendezvény keretein belül bemutatkozó újdonság a legfrissebb pletykák szerint nem sokkal a hivatalos bejelentés után máris kapható lesz. Egy kiszivárgott dokumentum szerint a Galaxy Note 4 forgalmazása szeptember 15. és 28. között fog megkezdődni – a várható ár egyelőre ismeretlen.

Az állítólag retina-szkennerrel támadó Galaxy Note 4 a várakozások szerint a Galaxy S5-höz hasonló vízálló kivitelben fog érkezni, még pedig kétféle változatban. Az egyikben a Qualcomm-féle Snapdragon 805-ös chipset, a másikban pedig a Samsung saját Exynos 5433 chipkészlete teljesít szolgálatot. Az SM-N9105-ös modellben található a Snapdragon 805 a maga négy darab 2,5 GHz-es Krait 450-es processzormagjával és az Adreno 330-nál 40 százalékkal gyorsabb Adreno 420-as GPU-jával. Az SM-N910C-ben pedig az az Exynos 5433 rejtőzik, mely elsősorban négy darab 1,3 GHz-es Cortex-A53 magjáról, négy darab Cortex-A57 magjáról, illetve nagyteljesítményű Mali-T760-as grafikusgyorsítójáról ismerszik meg. Az S5-höz hasonlóan a Note 4-be is kerül majd ujjlenyomat szenzor és pulzusmérő, ezenkívül pedig még egy spéci UV-sugárzás mérőről is pletykálnak.

Sokáig úgy lehetett tudni, hogy a Note 4-ben egy 20 megapixeles főkamera kap helyet, aztán arról kezdtek pletykálni, hogy az új phabletben a Galaxy S5-ben lévő 16 megapixeles ISOCELL szenzoros fényleső landol. Ehhez képest a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a kamera felbontása “csak” 12 megapixel lesz, cserébe viszont megkapjuk a régóta áhított optikai képstabilizátort. A frontkamera állítólag 4 megapixeles felbontású. A Note 4 előlapját az előzetes infók szerint egy 5,7 colos képátlóval, illetve 2560×1440 pixeles QHD felbontással (515 ppi) rendelkező érintőkijelző fogja uralni. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, ez a panel már a különleges, háromoldalú YOUM technológiára épül majd, vagyis a szélein enyhén le lesz hajlítva, ezenkívül pedig immár azt is tudni lehet róla, hogy egész biztosan Super AMOLED technológiára épül.

A szeptemberi bejelentés alig egy héttel előzi meg az iPhone következő generációjának bemutatkozását, amelyre szeptember 9-én kerül sor. A Note 4 gyors szállításának is az lehet a hajtóereje, hogy a boltokban is az Apple újdonsága előtt megjelenhessenek az óriástelefonok, így valamelyest a Samsung felé billentve az őszi mérleget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik