Mobil

Nagykijelzős, csupa-üveg mobil Indiából

Ez a vadonatúj indiai készülék az Android 4.4 szoftver alaposan átszabott változatát, a HIVE-ot futtatja.

A Sony közelmúltban megjelent felsőkategóriás okostelefonjainak közös vonása volt egyrészt a minőségi fémváz, másrészt az előlapot és a hátlapot egyaránt uraló spéci üveglap. Az indiai székhelyű Xolo a jelek szerint megirigyelte ezt a konfigurációt, ugyanis a most érkezett 8X-1000 típusjelzésű készülékének az előlapját Dragontrail, a hátoldalát pedig Gorilla Glass üveg borítja.

 

Az 5 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző 1280×720 pixeles felbontással bír, ily módon pedig a pixelsűrűsége mintegy 294 ppi. A megfelelő számítási teljesítményre a MediaTek MT6592M chipkészlet jelenthet garanciát, melyben nyolc darab 1,4 GHz-es órajelű processzormag, illetve egy négymagos Mali-450MP4 grafikusgyorsító található. Remek dolog, hogy a RAM nem 1, hanem 2 GB kapacitású, a 16 GB-os integrált memória pedig parányi microSD memóriakártyák révén bármikor egyszerűen bővíthető.

A készülék érdekessége, hogy az Android 4.4 (KitKat) alapokon nyugvó HIVE OS-t futtatja: az egyedi felhasználói felületű szoftver kapcsán a fejlesztők tárt karokkal várják a felhasználói visszajelzéseket, és az ígéretek szerint a közeljövőben minden hasznos új ötletet beépítenek majd a rendszerbe. Az 1920 mAh kapacitású telefonnak az ára is teljesen rendben van, hiszen Indiában mintegy 50 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek el érte, abban pedig egyelőre csak bízni tudunk, hogy a Xolo 8X-1000 valamilyen formában hozzánk is eljut majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik