Mobil

Világmegváltó fiatalok ötleteit várják

A Telenor elindította Youth Summit nevű versenyét, melyben fiatalok segíthetnek társadalmi problémákon mobiltechnológia segítségével. A győztest várja Norvégia.

“Van egy jó ötleted, ami fontos társadalmi problémára nyújtana megoldást, és ehhez a mobilodat is használnád?” – szólítja meg a Telenor a mobiltechnológia és a társadalmi problémák iránt fogékony fiatalokat. A mobilszolgáltató 2014-es Youth Summit pályázati programjára.

18-25 éves kreatív fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen állítanák társadalmi célok szolgálatába a mobiltechnológiát, és maximum 1 perces, mobillal készített kisfilmben be is tudják mutatni világmegváltó ötletüket. A pályázat győztesei az oslói Telenor Youth Summit rendezvényen és az ünnepélyes Nobel-békedíj átadáson is részt vehetnek, sőt, a későbbiekben, a Telenor Magyarország szakmai gyakornoki programjának köszönhetően értékes munkatapasztalatot is szerezhetnek.

A Telenor Csoport idén is meghirdeti Youth Summit versenyét a Nobel Békeközponttal együttműködésben. A pályázatra 14 európai és ázsiai Telenor országból várják fiatalok jelentkezését, akik igazi “digitális bennszülöttekként” megmutatják, hogyan lehet segíteni és megoldást adni globális társadalmi kihívásokra a mobiltechnológiával.

Minden országból két nyertes juthat ki a Youth Summit nemzetközi találkozóra, melyet december 9-11 között rendeznek Oslóban. Az esemény, melynek házigazdája Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója, egyedülálló lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy a fiatal “társadalmi vállalkozók” továbbfejleszthessék elképzeléseiket szakemberek és a világ minden tájáról érkezett társaik segítségével. Lehetőséget és fórumot kapnak, hogy megosszák ötleteiket, hallassák hangjukat és inspirációt kapjanak egy rendkívül kreatív és elhivatott közösségben.

Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója szerint a pályázattal arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, gondolják végig, hogy a tanulás, tájékozódás és szórakozás mellett hogyan használhatnák a mobiltechnológiát valamilyen átfogó társadalmi probléma megoldására. A tavalyi pályázatból is látszott, hogy a fiatalok nagyon nyitottak arra, hogy a modern eszközöket és mobilszolgáltatásokat akár évszázados problémák megoldására használják.

A pályázatok leadásának határideje 2014. október 31., az eredményhirdetés pedig novemberben várható. A beérkező pályázatok között zsűri választja ki a két legjobban sikerült alkotás gazdáját, akik decemberben elutazhatnak a Nobel-békedíj átadására Norvégiába. A zsűri tagjai: Dallos-Nyers Boglárka (Bogi), énekes, Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója, Puskás Péter, énekes, színész, Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség bloggere, valamint Varró Szilvia, Pulitzer-díjas újságíró, az X Kommunikációs Központ vezetője. A pályázati információ és a jelentkezéshez szükséges adatok a http://www.telenor.hu/youthsummit weboldalon érhetők el.

A tavalyi verseny győzteseként Kálmán Kristóf, győri diák utazhatott Oslóba, a decemberi nemzetközi workshopra, aki Falatnyi segítség nevű okostelefonos alkalmazás ötletével pályázott. A Falatnyi segítség egyszerre két globális problémát, a pazarlást és az éhezést enyhítené azáltal, hogy a felesleges élelmiszereket juttatja el rászorultaknak a helyi szervezetek és a közösségi média segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik