Mobil

Életet mentett a golyóálló telefon

Napjaink mobiljai egy kisebb ütéstől összetörnek, de van, amelyik tényleg mindent kibír.

Történetünk életmentő főszereplője nem más, mint egy Samsung Galaxy Mega 6.3 típusjelzésű hatalmas phablet: ez a készülék egy férfi ruházatának felső zsebében pihent, amikor is megállított egy a személy felé repülő lövedéket. A tajvani történet előzménye annyi volt, hogy egy férfi elejtette a pénztárcáját, amit aztán a későbbi sértett felvett a földről, és azzal kezdett viccelődni, hogy a benne lévő pénzből sört fog vásárolni. Mindezt az elkövető nem találta túl viccesnek és rögtön leadott egy lövést a másik férfira.

A Galaxy S4 designjegyeit örökölt és tavaly általunk is alaposan letesztelt Galaxy Mega 6.3 167,6 milliméter hosszú, 88 milliméter széles és 8 milliméter vastag, miközben a mérlegen egész pontosan 199 grammot nyom. Az előlapot könnyen kikövetkeztethető módon egy 6,3 colos képátlóval rendelkező LCD érintőkijelző uralja, mely azonban nem Full HD, hanem csak 720p HD felbontással rendelkezik (233 ppi). Az Air View támogatás adott, ellenben S Pennel nem használható a telefon.

A megfelelő számítási teljesítményről egy Exynos 5250-es chipset gondoskodik, melyben többek közt két darab 1,7 GHz-es órajelű Cortex-A15 processzormag, illetve egy Mali-T604-es grafikusgyorsító is helyet kapott. A RAM 1,5 GB kapacitású, a kiviteltől függően 8/16 GB-os integrált flashmemória pedig microSD kártyák révén bővíthető. A Samsung Galaxy Mega 6.3 kapcsán említést érdemel még a 8 megapixeles hátoldali, illetve 1,9 megapixeles frontkamera, az LTE és HSPA adatátvitel, a Bluetooth 4.0 és NFC támogatás, az infravörös port, illetve a 3200 mAh kapacitású akkumulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik