Mobil

A nagyobb iPhone 6 ütősebb lesz kistesójánál

iphone-6-pletykak-mobilport-hu (apple, iphone, iphone 6, okostelefon, mobil, mobiltelefon, mobilport, ios, ios 8)
iphone-6-pletykak-mobilport-hu (apple, iphone, iphone 6, okostelefon, mobil, mobiltelefon, mobilport, ios, ios 8)

Íme, a legfrissebb pletykák az almás logós gyártó okostelefonos terveivel kapcsolatban.

Közel egy esztendő eltelt már azóta, hogy az Apple legutóbb új mobilokkal, név szerint az iPhone 5s-sel és az iPhone 5c-vel rukkolt elő, így egyre fokozotabb az érdeklődés az amerikai gyártó hamarosan bemutatkozó újgenerációs telefonjaival kapcsolatban. Nyílt titok, hogy az új model iPhone 6 néven mutatkozik majd be, ráadásul a legtöbb forrás szerint ismét két készülék érkezik, amelyek egymástól bizony igen eltérő konfigurációban látnak majd napvilágot.

A kisebbik iPhone 6-ban az előzetes információk szerint egy 4,7 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző teljesít szolgálatot, míg nagytestvérében egy, a jelenlegi okostelefonos divatnak már jobban megfelelő, 5,5 hüvelykes display landol. Ez utóbbi modell egyediségét a rendkívül ellenálló zafírkristály üveg borítás adja, ezenkívül pedig mostanság arról pletykálnak, hogy a nagyobbik iPhone 6-ban lévő chipset nagyobb teljesítményű lesz a kistesóban lévő chipkészletnél. Az pedig már csak hab a tortán, hogy optikai képstabilizátor várhatóan csak a nagyobbik iPhone 6 kamerájában lesz.

Várakozások szerint a 4,7 hüvelykes kijelzővel szerelt iPhone 6 már szeptemberben bemutatkozik, viszont a nagytesó állítólag csak decemberben startol majd el, természetesen némileg magasabb áron. A csúszás oka, hogy az iOS 8 egyik friss funkciója, amely a nagyobb kijelzős eszközökön az osztott képernyős módot vezérli, nem készül el szeptemberig: a kisebb iPhone még elmuzsikál enélkül, ám a nagytesóból már hiányozna ez az extra lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik