Mobil

Kiszivárgott sajtófotón a HTC titkos új csúcsmobilja

htco-one-m8-windows-phone-mobilport-hu (mobilport, htc, htc one, okostelefon, mobiltelefon, windows phone, microsoft, nokia, )
htco-one-m8-windows-phone-mobilport-hu (mobilport, htc, htc one, okostelefon, mobiltelefon, windows phone, microsoft, nokia, )

Minden jel arra mutat, hogy a tajvani gyártó nemcsak az Android, hanem a Windows Phone rajongóknak is kedvezni próbál.

A HTC március végén mutatta be 2014-es zászlóshajó modelljét, az Android 4.4-es (KitKat) operációs rendszert futtató One (M8)-at, melyből hamarosan egy vadonatúj változat bukkanhat fel. Ez az egyelőre ismeretlen típusjelzésű készülék hardveresen szinte teljesen megegyezik a One (M8)-cal, szoftver fronton viszont igen komoly különbséget jelent, hogy Android helyett Windows Phone 8.1-et kapunk. A Verizon Wireless-től kiszivárgott alábbi gyári felvételen megtekinthető készülék hivatalos bejelentésére várhatóan augusztus 19-én New Yorkban kerül majd sor.

A 146,4×70,6×9,4 milliméter méretű, illetve 160 gramm tömegű, alumínium borítású HTC One (M8) előlapján egy 5 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző található, mely 441 ppi-s pixelsűrűséggel bír. A megfelelő számítási teljesítményre a Qualcomm egyik legújabb négymagos 2,3 GHz-es Snapdragon 801 chipkészlete jelent garanciát, az energiaellátásról pedig egy 2600 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A frontkamera 5 megapixeles felbontású, hátul pedig nem egy, hanem két fényleső kapott helyet, melyek felbontása 4 megapixel – az optikai képstabilizátort sajnos elbukjuk, a 0,3 másodperces fókuszálási idő és a dupla LED-segédfény viszont igen korrektnek nevezhető. Említést érdemel továbbá a Full HD videófelvevő, a 2 GB RAM, a 16/32 GB integrált flashmemória, a microSD bővíthetőség, illetve a nanoSIM slot. És akkor íme az első sajtófotó a készülék windowsos változatáról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik