Nagyvilág

Súlyos fertőzés lett a hősies életmentés jutalma

jangce folyó (jangce, folyó, )
jangce folyó (jangce, folyó, )

A rendőr egy 14 éves lányt mentett ki egy kínai város súlyosan szennyezett folyójából.

Az 51 éves férfi elmondása szerint a folyó annyira mocskos volt, hogy csak csukott szemmel tudott lemerülni a lány után, akit csak a harmadik próbálkozásra sikerült megtalálnia, és kihúznia a Csöcsiang városában lévő folyóból – jelentette a helyi sajtó. Pár órával a mentés után a férfire súlyos köhögő rohamok törtek rá, és hányni és szédülni kezdett, szeme és bőre égni kezdett, így végül ő is kórházba került.

Az orvosok szerint súlyos bakteriális fertőzés támadta meg a tüdejét, minden bizonnyal azért, mert megmártózott a súlyosan szennyezett folyóban. Az eset után a rendőrt hősként ünneplő kínai internetezők személyes bocsánatkérésre szólították fel a helyi környezetvédelmi hatóság vezetőjét, akit felelősnek tartanak a szennyezésért.

Az eset ugyanabban a tartományban történt, ahol februárban egy üzletember kétszázezer jüant, azaz átszámítva 7,2 millió forintot ajánlott fel a környezetvédelmi hatóság vezetőjének, ha húsz percen át úszik az egyik folyóban. A férfi nem vállalta, és közölte, hogy a folyók tisztasága nem az ő felelősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik