Nagyvilág

Százmilliókat érő marihuánát találtak egy felborult hajónál

marihuana(210x140)(4).jpg (marihuána, )
marihuana(210x140)(4).jpg (marihuána, )

A hatalmas mennyiségű kábítószerre az amerikai légierő egyik kaliforniai támaszpontjánál bukkantak, a tengerparton.

A legalább egymillió dollárt, azaz átszámítva nagyjából 227 millió forintot érő marihuána-szállítmányt a harmadik legnagyobb amerikai légi bázisánál, a Vandenbergnél találták a katonai létesítmény járőrei – jelentette a helyi sajtó. Először csak egy partra vetődött és felborult csónakot találtak a katonai repülőtérhez tartozó tengerparton. A drogokat tartalmazó csomagokra a partszakasz átvizsgálása közben bukkantak – közölte a Lompo Record.

A marihuánát az amerikai légierő egyik tisztjének elmondása szerint láthatóan megpróbálták minél jobban elrejteni a drogcsempészek, akik a számukra lehető legrosszabb partszakaszon sodródtak partra. A drogokat tartalmazó csomagokat beásták a tengerparti homokba, és növényekkel próbálták álcázni.

A katonai járőrök egyébként nem találták meg a csempészeket, akik a hatóságok gyanúja szerint biztosan azt tervezték, hogy visszatérnek a marihuánáért, és ezért vesződtek annak elrejtésével. Ezt a tervet azonban feltehetően elvetették, amikor rájöttek, hogy a légierő tengerpartján ásták el az egymillió dollárt érő drogszállítmányt.

A légierő egyik tisztje, aki beszámolt a helyi sajtónak a szokatlan esetről, elmondta: még soha nem fordult elő, hogy drogcsempészek a Vandenberg tengerpartján szálltak volna partra. Onnan délre és északra már volt erre példa, de az ő területükön még soha.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik