Média

Digitális tagozatot alapított az MPRSZ

Bejelentette a Magyar Public Relations Szövetség (PR Szövetség), hogy megalakult Digitális Tagozata, melynek elnöke Siska Mátyás lett.

Közleményükben a fejleményt azzal magyarázzák, hogy az elmúlt években világossá vált, hogy a pr-szakma szakma kulcsszerepet játszik a digitális platformok által kialakuló új világkép formálásában, módszerei, szakmai kompetenciái mind közéleti, mind politikai értelemben meghatározóvá váltak.

Az MPRSZ Digitális Tagozata a public relations szemléletrendszere, etikai normái mentén teremt szakmai platformot, ahol a terület trendjeit, gyakorlatait, szabályozási kérdéseit vitathatják meg a tagozat munkájához csatlakozó szakemberek.

Siska Mátyás, a Digitális Tagozat elnöke
Siska Mátyás, a Digitális Tagozat elnöke

A tagozat széles körű együttműködést kíván kialakítani a digitalizáció elterjesztésében érdekelt, valamint a digitális platformokat üzleti, kommunikációs vagy edukációs céllal felhasználó szervezetekkel egyaránt. Az elfogadott munkaprogramunk alapján az első évben különösen nagy figyelmet fordítunk többek között a digitális kommunikációs platformok etikus használatának elősegítésére, valamint a biztonságos használat edukációjára diákok és pedagógusok számára egyaránt. Foglalkozunk a programmatic és natív megoldások és a pr viszonyával, a storytelling trendjeivel is. Bízunk abban, hogy a társszakmákkal számos szakmai együttműködés, képzés területén is új fejezetet nyithatunk

– mondta el Siska Mátyás, a Digitális Tagozat elnöke.

Siska Mátyás a Budapesti Metropolitan Egyetemen (korábbi nevén BKF) szerezte diplomáit. Idén január óta a BioCo Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója, valamint 2013 óta a Magyar PR Szövetség elnökségi tagja. 2016 novembere és 2017 decembere között a Resysten Hungary kommunikációs igazgatója volt. Ezt megelőzően két éven át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) marketingigazgatói posztját töltötte be, illetve 2009 és 2014 között a Merlin Communications üzletfejlesztési igazgatója volt. A szakember 2011 és 2016 között a KÜRT Akadémia oktatója volt közösségi média és kríziskommunikációs témakörben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik