Média

Új vezérigazgató a Central Médiacsoport élén

Mészáros Kinga, a Cental Médiacsoport, stratégiai vezérigazgató-helyettese
Mészáros Kinga, a Cental Médiacsoport, stratégiai vezérigazgató-helyettese

Május 15-től Mészáros Kinga veszi át Varga Zoltántól a Central Médiacsoport vezérigazgatói feladatait. Varga Zoltán, a médiavállalat tulajdonosa és eddigi vezérigazgatója a jövőben az igazgatóság elnökeként vesz részt a munkában, továbbá operatívan irányítja a Central Médiacsoport külföldi terjeszkedési stratégiájának megvalósítását.

A médiavállalat vezérigazgató-váltása része a Central Médiacsoport következő hároméves stratégiájának, amely a hazai piacon az adat és technológia-alapú tartalomgyártásról, külföldön pedig a közép-kelet-európai terjeszkedésről szól, közölte a Central Médiacsoport csütörtökön.

Mészáros Kinga a Central Médiacsoport új vezérigazgatójaként a legnagyobb elérésű hazai online és print médiaportfolió vezetését veszi át Varga Zoltántól. A kiadványaival havonta együttesen több mint 6,7 millió olvasót és látogatót elérő médiavállalat női és tematikus magazinjai közé olyan – saját szegmensükben piacvezető – kiadványok tartoznak, mint például a Nők Lapja, Story Magazin, National Geographic és az NLC.hu.

Mészáros Kinga 2017 novemberében érkezett a Central Médiacsoporthoz stratégiai vezérigazgató-helyettesként, korábban a reklámszakmában dolgozott, 18 éves ügynökségi tapasztalattal rendelkezik. 2005-ben csatlakozott a Saatchi & Saatchi nemzetközi ügynökséghez, 2007-től átvette az ügyfélkapcsolati osztály vezetését, majd 2009-től a cég ügyvezetője lett. A Publicis Groupe 2016 évi átszervezését követően a magyarországi Publicis One ügynökségi csoport vezetőjévé nevezték ki.

Szerencsés vagyok, hogy éppen most kerültem ebbe a pozícióba. Egy sikeres médiavállalkozást vezetni a mai minden szempontból gyorsan változó környezetben önmagában is motiváló feladat. Ugyanakkor Közép-Európában, a világ egyik legkarakteresebb, dinamikusan fejlődő régiójában terjeszkedni, és itt a Central Médiacsoportot a növekedés következő szintjére vezetni igazi kihívás számomra.

– nyilatkozta a leendő vezérigazgató.

Az új felső vezető hozzátette, célja, hogy technológiai innovációkkal erősítse a Central Médiacsoport hazai piacvezető pozícióját, és újabb régiós vállalkozások integrálásával nemzetközi szereplővé váljon, ami – a szervezetfejlesztés folytatása mellett – megalapozza a cégcsoport jövőbeni stabil növekedését.

Varga Zoltán a 2018. május 15-én történő vezérigazgató-váltás után tulajdonosként látja el a cégcsoport igazgatóságának elnöki feladatait, valamint irányítja a régiós akvizíciós stratégiát.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa, eddigi vezérigazgatója, leendő elnöke
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa, eddigi vezérigazgatója, leendő elnöke

Varga Zoltán új feladatai kapcsán elmondta:

Amikor 2014-ben megvásároltuk a Sanomától annak magyarországi médiaportfólióját, alapjaiban kellett újragondolnunk az operációt. Az azóta eltelt idő üzleti sikerei igazolták a döntéseinket, az átstrukturálás és a profiltisztítás meghozták a várt eredményeket.  Ez jó alapot ad ahhoz, hogy most ismét elkezdjünk építkezni. A hazai piacon tervezett innovációink megvalósítása, a Central Médiacsoport mostani megújulása már új embert kíván a cégcsoport élén. A Central Médiacsoport víziója, hogy néhány éven belül nemzetközi szinten is versenyképesen működő vállalatcsoporttá alakuljon. Megvan hozzá a tudásunk, a forrásaink, a piac- és az ügyfélismeretünk is, és boldogan mondhatom, hogy Kinga személyében megtaláltuk azt a felső vezetőt, aki ezt az építkezést vezetni fogja. Én az akvizíciók világából jövök, tudom, hogy azzal segítem most leginkább a Central Médiacsoport jövőjét, ha jól és jó vállalatokat vásárolok a régióban. A továbbiakban száz százalékban erre koncentrálok.

A 24.hu kiadója, a Central Digitális Média Kft. tulajdonosi átfedésben van a Central Médiacsoporttal.

Borítókép: Mészáros Kinga, a Central Médiacsoport eddigi stratégiai vezérigazgató-helyettese, a cég leendő vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik