Média

Gazdát cserélt a Flickr

flickr-smugmug
flickr-smugmug

A Yahoo! után a SmugMug lesz a képmegosztó szolgáltatások terén annak idején úttörők közé tartozó, de az elmúlt években jócskán lemaradó Flickr tulajdonosa.

A SmugMug vezérigazgatója a tulajdonosváltás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy szeretné felpörgetni az életet a képmegosztó körül. Ez mondjuk tényleg rá is fér, hiszen bár a Flickr képmegosztó szolgáltatás 2004-ben indult, ám mostanában a konkurenciáról, például az Instagramról jóval többször lehetett hallani, a Flickr körül gyakorlatilag megszűnt a rivaldafény.

A Yahoo egyébként még 2005-ben szerezte meg a Flickrt, de aztán maga a Yahoo is bajba került, így aztán a képmegosztó szolgáltatás fejlesztése is elmaradozott. Nemrég viszont a Yahoo is gazdát cserélt, és különböző találgatások voltak azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a képmegosztó szolgáltatásával, főleg, hogy nem a Google szerezte meg a médiavállalatot.

A Flickr új tulajdonosa 2002-ben jött létre, és előfizetéses modellben működteti online fotós szolgáltatásait, cserébe pedig nem kell reklámokat nézni a fotók körül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Flickr mostantól fizetőssé válna, sőt egyelőre a felhasználói szabályzaton kívül más nem is nagyon változik.

A SmugMug és a Flickr megőrzi önállóságát. Persze kérdés, meddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik