Média

Távozik az amerikai Axel Springer elnöke

Jens Müffelmann. Fotó: Axel Springer
Jens Müffelmann. Fotó: Axel Springer

Saját kérésére távozik Jens Müffelmann, az amerikai Axel Springer elnöke és az Axel Springer Digital Ventures vezérigazgatója a médiavállalatoktól – derül ki a vállalat hétfői sajtóközleményéből.

Az 51 éves szakember február végével távozik a cég éléről, és a jövőben a kockázati tőke szektorban folytatja tevékenységét az Egyesült Államokban.

A távozás miatt az USA Axel Springernél az amerikai termékportfólióért a jövőben Jan Bayer, a hírterület eddigi elnöke és az Axel Springer igazgatótanácsának tagja felel majd. Az Axel Springer Digital Ventures cég irányítását Andreas Wiele veszi át, aki ugyancsak tagja az Axel Springer igazgatótanácsának, emellett elnöke az apróhirdetési, marketing és a média igazgatóságának.

A távozó Jens Müffelmann egyébként idén júniusig még tanácsadóként segíti az Axel Springert, mely a közleményében méltatja Müffelmannt, akinek fontos szerepe volt az Axel Springer digitális portfóliójának fejlesztésében, illetve a cég digitális sikereiben. Legnagyobb eredményei közül külön is kiemelték, hogy neki köszönhetően tudott sikeresen belépni az amerikai piacra az Axel Springer.

Az Axel Springer az egyik legnagyobb európai médiavállalat. A cég több mint 40 országban – köztük Magyarországon – van jelen és mintegy 15 ezer főt foglalkoztat. A cég 2016-ban létesített irodát New York Cityben, a „digitális újságírás központjában”. Az Axel Springer amerikai portfóliójába tartozik például a Business Insider és az eMarketer, a Retale és Livingly Media, de tulajdonrésszel rendelkezik a Thrillist, a NowThis, az Airbnb, a Jaunt, a Mic és az Ozy digitális cégekben is, valamint különböző befektetési alapokban is van részesedésük.

Kiemelt kép: Jens Müffelmann, az USA Axel Springer elnöke, az Axel Springer Digital Ventures vezérigazgatója. Fotó: Axel Springer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik