Média

Ezek a receptek voltak a magyarok év végi kedvencei

karácsonyi asztal, étel
karácsonyi asztal, étel

Kilencéves látogatottsági rekordját döntötte meg az év utolsó hónapjában a Nosalty gasztroportál, köszönhetően többek között az ünnepek előtti utolsó pillanatos kereséseknek. A Central Digitális Médiához tartozó receptoldalt 2017 decemberében több mint 2 millió egyedi látogató nézte meg, és összesen 39 millió oldalletöltést produkáltak az oldalon.

A rekord nagyságú érdeklődés karácsony és szilveszter előtt ugrott a csúcsra. Csak december 23-án közel 390 ezer egyedi látogató kereste fel a piacvezető receptoldalt, és ezzel aznap Magyarországon mobilon az első, valamennyi eszközt figyelembe véve pedig a negyedik legnézettebb hazai weboldal volt a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) adatai alapján. A szilveszteri készülődés időszakában, december 30-án is hatalmas volt az érdeklődés: 312 ezren voltak kíváncsiak a legfinomabb buli receptekre a DKT-adatok alapján. Az olvasók a szentestét megelőző napon 2,5 millió oldalletöltést produkáltak az oldalon.

A Nosalty-nál azt is elárulták, hogy melyek voltak a legnépszerűbb karácsonyi és szilveszteri receptjeik.

Karácsonykor a káposzta, szilveszterkor a lencse vitte a prímet

A legnézettebb karácsonyi recept a klasszikus töltött káposzta volt, második helyen a karácsonyi rögtön puha mézeskalács végzett. A klasszikus hagyományos bejglire is sokan voltak kíváncsian, olyannyira, hogy a harmadik legnépszerűbb recept lett. Negyedik helyen végzett a párolt lilakáposzta receptje. Az ötödik legnépszerűbb recept Csuka mama bejglije volt, a hatodik legnépszerűbb a mézes krémes. A hetedik legnépszerűbb a diós és mákos bejgli lett, a nyolcadik a karácsonyi töltött káposzta lett. Majonézes burgonyasaláta is sok magyar ünnepi asztalára került oda, ez lett ugyanis a kilencedik legnépszerűbb recept. A tizedik legnépszerűbb recept karácsony előtt a hagyományos zserbó Vicikó konyhájából volt.

A szilveszteri receptek közül az alábbiak voltak a legnépszerűbbek:

  1. Lencsefőzelék Mancikától
  2. Lilahagymás lencsesaláta
  3. Malacsült ropogósan
  4. Korhelyleves eredeti recept alapján
  5. Kaszinótojás
  6. Újévi lencsesaláta
  7. Lencsefőzelék 2.
  8. Reform lencsefőzelék hagymás rántással
  9. A legegyszerűbb sajtos rúd
  10. Lencsefőzelék Lilliától

(A 24.hu kiadója a Central Digitális Média Kft., mely a Nosalty.hu portálnak is tulajdonosa tavaly nyár óta.)

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik