Média

RTL Magyarország: új szerepkörben az X-Faktor felelős szerkesztője

Schiwert-Takács László
Schiwert-Takács László

Schiwert-Takács László, az 1997 óta az RTL Magyarországnál dolgozó, többek között az X-Faktor eddigi összes évadát képernyőre vivő felelős szerkesztő lesz a piacvezető televíziós vállalat marketing-kommunikációs igazgatója. A szakember idén decembertől tölti majd be a pozíciót – derül ki a vállalat keddi tájékoztatásából.

Az RTL közleménye felidézi: a szakember számos produkció szerkesztőjeként majd felelős szerkesztőjeként próbálta ki magát. Az elmúlt tíz évben kreatív produceri minőségében egyebek mellett, olyan műsorok képernyőre kerülését irányította mint az X-Faktor összes eddigi évada, a Csillag születik vagy a Szombat esti láz sorozat. Feladatainak eddig is lényeges eleme volt a produkciók komplex kommunikációjának felügyelete. A jövőben ő vezeti majd a csapatot, mely az RTL Magyarország integrált marketing és kommunikációs tevékenységét végzi.

Az igazgatóság munkájában kiemelt feladatokat kap Mátsik Emese és Kovács András Péter, akik tapasztalataik révén a terület átfogó ismeretével rendelkeznek.

Az újonnan létrejövő igazgatóság magába foglalja a műsorok és csatornák kommunikációját, az üzleti kommunikációs területet és a belső kommunikációt továbbá a talent-managementet (a képernyősök tehetséggondozását), valamint hosszú távú kommunikációs stratégiák kialakítását célozza, így felerősítve az eddig külön kezelt területek közötti együttműködésben rejlő lehetőségeket.

A vállalat volt kommunikátorai, Révész Zsuzsa kommunikációs osztályvezető és Pécsi Norbert szóvivő idén nyár végén távoztak a cégtől, azóta a kommunikációs feladatokat Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettes felügyelte. Pécsi időközben harmadjára is a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél helyezkedett el, pozíciója kommunikációs vezető lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik