Média

Megszűnt az M5 TV honlapja, de a tévécsatorna állítólag marad

Ma délelőtt megszüntette az M5 oktatási-kulturális tévéjének az m5tv.hu címen mostanáig elérhető eddigi önálló tartalomszolgáltatását az MTVA, a főleg gyerekeket célzó hírszolgáltatását előállító két-három fős szerkesztőségnek pedig már most felmondtak.

Az MTVA sajtóosztálya ugyanakkor a 24.hu megkeresésére cáfolta azokat a ma szárnyra kapott pletykákat, hogy a hasonló nevű oktatási-kulturális csatorna is megszűnne a jövő év második felében, annak elindulásának második évfordulójakor.

Az m5tv.hu internetes címet ma reggel 10 óra perc körül irányították át a Médiaklikk nevű közmédiás szolgáltatásra, ahol csak az élő adást lehet nézni, illetve a már adásba került műsorok érhetők el, friss cikkek azonban nem. Ennek oka, hogy az m5tv.hu eddigi szerzőinek munkájára már nem tartanak igényt, a felmondást egy mai értekezleten jelentették be.

Az M5 tévé 2016 nyarán indult, először átmenetileg olimpiai csatornaként, majd szeptembertől váltott profilt oktatási-kulturális jellegűre. Legutóbb 0,3 százalékos átlagos közönségarányt mért a Nielsen Közönségmérés a csatornának a 4+ (teljes lakosság körében) főműsoridőben.

Az M5 tévécsatornán komolyzenei koncertfelvételek, színházi előadások, valamint reklámmegszakítások nélkül sugárzott magyar és európai filmklasszikusok mellett speciális oktatási tartalmak is láthatók, például orosz, angol, német és spanyol nyelvlecke is van, valamint érettségizőknek és felsős általános iskolásoknak szóló történelmi jellegű műsorok is képernyőre kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik