Média

Megvan a Vodafone Magyarország új vezérigazgatója

Amanda Nelson, a Vodafone Malta eddigi és a Vodafone Magyarország jövendőbeli vezérigazgatója. fotó: Vodafone
Amanda Nelson, a Vodafone Malta eddigi és a Vodafone Magyarország jövendőbeli vezérigazgatója. fotó: Vodafone

Bejelentették az öt év után távozó Alex Froment-Cutril utódját a távközlési óriás magyar leánycégének élére. Eszerint 2018 január elsejétől Amanda Nelson váltja az eddigi vezérigazgatót a Vodafone Magyarország élén. A vállalat tájékoztatása alapján Amanda Nelson a Bristoli Egyetemen szerezte diplomáját, majd karrierje elején, 1998-ban csatlakozott a Vodafone-hoz. Az azóta eltelt 18 évben számos országban, többek között Hollandiában, Új-Zélandon, Japánban és az Egyesült Királyságban, a Vodafone Csoportnál töltött be különféle vezetői pozíciókat pénzügyi és marketing területen. A Vodafone Magyarországhoz a máltai leányvállalat éléről érkezik, ahol 2013 novembere óta dolgozott vezérigazgatóként. A vállalat közlése alapján a vezérigazgató ez alatt az idő alatt sikeresen megerősítette a vállalat vezető mobilpiaci pozícióját a kiemelkedő ügyfél-elégedettséggel, 4G és 4G+ hálózat kiépítésével és stabil pénzügyi eredményeivel.

A Vodafone közölte azt is, hogy Alex Froment-Curtil a közel 41 millió előfizetővel rendelkező, a helyi piacot vezető Vodafone Egyiptom vezérigazgatójaként folytatja pályafutását, majd méltatták az új állomáshelyre távozó vezérigazgatót, aki „a hazai piacon számos fontos eredményt ért el, vezetése alatt pedig a vállalat tovább haladt a Gigabit Magyarország vízió elérése felé, aminek keretében az országos 4G lefedettség elérése mellett elindult a 4G+ szolgáltatás kiépítése is”. Amanda Nelson férjével és négy gyermekével költözik Magyarországra.

Kiemelt kép: Amanda Nelson, a Vodafone Málta eddigi és a Vodafone Magyarország jövendőbeli vezérigazgatója. Fotó: Vodafone

Ajánlott videó

Olvasói sztorik