Média

A hvg.hu volt főszerkesztője a Kreatív kiadójánál

neizer ranita
neizer ranita

Ahogy arról már beszámoltunk, nem tér vissza a hvg.hu élére Neizer Anita, az egykori főszerkesztő, de azt mostanáig nem lehetett tudni, hol folytatja pályafutását. Ahogy azt sem lehetett tudni, ki lesz Szigeti Péternek, a Kreatívot is kiadó PPH Media volt tartalomfejlesztési igazgatójának utódja, miután Szigeti portálunkhoz, a 24.hu-hoz igazolt főszerkesztőnek.

Most azonban mindkét kérdésre megérkezett a válasz. Vándor Ágnes, a kiadó vezetője ugyanis bejelentette, hogy Neizer Anita a Kreatív kiadójánál folytatja, ő lesz a PPH Media tartalomfejlesztési vezetője.

A PPH Media tartalomfejlesztési vezetőjeként célja, hogy a kiadóhoz tartozó újságok online jelenlétét erősítse, és tovább növelje a különböző szakmai területek lehetséges szinergiát.

A PPH Media kiadványaival, hírsite-jaival és különböző eseményeivel az orvoslás és gyógyszerészi gondozás, élelmiszeripar, dohányipar, turisztikai ipar, gyártóipar, a vezetők továbbképzésében pedig a Business Next illetve az Üzlet&Pszichológia lap mellett egy hónapja indított új portált a HR-esek és vezetők részére hrpwr néven. A kiadó egyik legismertebb terméke pedig a Kreatív című kommunikációipari szaklap.

Neizer Anita, a hvg.hu portál élére az elhíresült bajai videós botrány után először 2013-ban megbízott főszerkesztőnek, majd 2014-ben állandó főszerkesztőnek kinevezett vezető idén augusztusban jelentette be, hogy már nem kíván visszatérni a hvg-hez a tavaly megkezdett szülési szabadságáról.

Neizer 2011-ben főszerkesztő-helyettesként kezdett a kiadónál, ahová a megszűnt Hírszerző nevű portál főszerkesztő-helyettesi székéből érkezett. Miután azonban Gavra Gábor főszerkesztő a bajai videobotrány után távozni kényszerült a hvg.hu-tól (Gavra az atv.hu-nál kapott állást), Neizer eleinte megbízott főszerkesztőként irányította a portált, majd nem sokkal később véglegesítették. Ezt követően a kiadó működési struktúrája átalakult, mivel összevonták a HVG Hetilap és a hvg.hu szerkesztőségét. Úgy volt, hogy Sztaniszláv András lesz az összevonás után a közös főszerkesztő, de végül a kinevezését megakadályozta a szerkesztőség arra hivatkozva, hogy az egyébként elismert nemzetközi kommunikációs szakember a Simon-ügyben kompromittált, 2014-ben rejtélyes körülmények közt meghalt Welsz Tamásnak 2009-ben eladta egy limuzinos cégét. A HVG a botrány után nem talált főszerkesztőt, ezért Neizer továbbra is első számú vezetője maradt a portálnak, egészen szülési szabadsága kezdetéig. A hvg.hu-t Neizer 2016-ban megkezdett születési szabadsága óta Nagy Iván felelős szerkesztő irányítja, aki korábban Neizer helyettese volt.

Neizer felsőfokú diplomáit a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF), a mai Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció-újságírás szakán, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) közgazdász szakán szerezte. Pályáját 2007-ben a FigyelőNET-nél, a mai 24.hu egyik előzményoldalánál kezdte. Korábban főként egészségpolitikai, gazdasági témákról írt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik