Média

A Central Médiacsoport tulajdonosa mobilszolgáltatóba és légitársaságba fektetett

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa és vezérigazgatója kisebbségi részedést vásárolt a Flybondi argentin fapados légitársaságban és a Premium Mobile nevű lengyel mobilszolgáltatóban – írta meg az Index, bár azt a portál egyelőre nem tudja, hogy az üzletember milyen formában, magánemberként, egy cégén, vagy egy általa kezelt alapon keresztül fektetett-e be.

Az Index emlékeztetett rá, hogy Varga talán egyik legsikeresebb befektetése volt, amikor korábban a WizzAir légitársaságba szállt be. A Wizznek a lengyelországi Katowice volt az egyik első bázisa, ahol 100 kilométeres körzetben nem volt nemzetközi repülőtér, miközben több millióan éltek a környéken, és elég sokan indultak Nyugatra munkát keresni. Ma már Európában kevesebb az ilyen fehér folt, de a nemzetközi fapados légi közlekedésben Argentína például még ilyen. Mivel a hagyományos légitársaságok nagyon drágák, a távolságok óriásiak, Varga az Index feltételezése szerint vélhetően ezért látott fantáziát az éppen ezekben a napokban induló cégben. A Flybondiban a WizzAir korábbi pénzügyi igazgatója, Mike Powell is operatív szerepet vállalt, Varga részesedése pár százalék lehet – írja az oldal.

Ami a Premium Mobile-t illeti, ez tavaly januárban indult, és Lengyelország egyik legfiatalabb mobilszolgáltatójának számít, mely virtuális mobilhálózatot (MVNO) működtet, és a térségben a leggyorsabban növekszik e szegmensben, az előfizető-szerzésben 2017 harmadik negyedévében pedig már minden lengyel szolgáltatót megvert a maga 10 ezer új ügyfelével.

A lengyel piacon amúgy egy vezető négyes dominál, ők a T-Mobile, a Play, a Polkomtel, illetve az Orange, ezek közül a Premium Mobile a Polkomtel hálózatát használja. Varga befektetőtársa egy Rafal Sosna nevű üzletember.

Az Index felidézte, hogy Varga Zoltán korábban már utalt rá, hogy Lengyelországban tervez befektetéseket. Most a Varga által közel 35 százalékban birtokolt mobilszolgáltató jó alapot jelenthet akár egyéb üzletágak elindulásához is.

( A 24.hu kiadója a Central Digitális Média Kft., melynek tulajdonosa Varga Zoltán.)

Külföldön terjeszkedik a Central Médiacsoport
Fontos bejelentéseket tett a Siófokon zajló Internet Hungaryn Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója.

Kiemelt kép: Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport tulajdonosa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik