Média

Visszaszerezte a Sport TV a Bundesligát

A Sport TV bejelentette, hogy programja 2018 őszétől német csúcsfutballal és újabb válogatott mérkőzésekkel bővül. A Sport1 és a Sport2 csatornán lesznek ugyanis láthatóak a Bundesliga és a Német Kupa küzdelmei. Aki a következő években a világversenyeken kívül válogatott focimeccseket akar látni, annak ide kell kapcsolnia, hiszen az Eb- és vb-selejtezők, a Nemzetek Ligája mérkőzései, valamint a felkészülési találkozók is itt lesznek képernyőn.

A Bundesliga tizenkét év után kerül vissza a Sport TV-hez, miután most a sportcsatornát működtető AMC Networks International erre vonatkozó megállapodást kötött az UEFA-val.

A Bundesliga egyike a világ legerősebb bajnokságainak, és az külön felértékeli a magyar nézők számára, hogy szurkolhatunk magyar játékosoknak és Dárdai Pálnak is. Megérdemelt rangján kezeljük majd a német labdarúgást és az ott játszó magyar labdarúgókat, megfelelő kísérőműsorokkal és hazánk legjobb kommentátoraival készülünk. Óriási öröm számunkra az is, hogy az UEFA új brandjét, a Nemzetek Ligáját is mi hozhatjuk el a magyar nézőknek. Az Eb- és vb-selejtezőknek, illetve két Nemzetek Ligája-sorozatnak köszönhetően négy évig, ha a nyarat leszámítva Európában téttel bíró rangos válogatott meccset keres a néző, a Sport TV-re kell kapcsolnia. Az csak hab a tortán, hogy a kézilabda BL Final Fourjai után újabb rangos négyes döntőt szereztünk

– mondta a megállapodásról Málnay B. Levente, az AMC Networks International regionális alelnöke.

A Bajnok Ligája élő közvetítési jogait (BL) viszont ezúttal sem sikerült megszereznie a Sport TV-nek. A BL „A” típusú jogait ugyanis az állami M4 Sportot működtető MTVA, míg a „B” típusú jogokat Andy Vajna filmügyi kormánybiztos médiavállalata, a TV2 vásárolta meg. Azt sem az MTVA, sem a TV2 csoport nem árulta el, mennyit fizettek a jogokért, pedig mindkét médiavállalatnál érdeklődtünk erről, ráadásul az MTVA esetében közérdekű adatokról van szó. Iparági források szerint az MTVA és a TV2 legkevesebb 9-10 millió eurót fizethet a csomagokért, együttesen, de hallottunk ennél nagyobb összegre vonatkozó becsléseket is.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik