Média

Távozott a zoom.hu főszerkesztője – a tulajdonos „eltérő vezetői elképzelésekkel” magyarázza

zoom
zoom

Egy, a Tarjányi Péter idén július második felében kísérleti üzemmódban újraindult hírportálján, a zoom.hu-n megjelent közlemény alapján közös megegyezéssel távozott Zappe Gábor főszerkesztő a kiadótól.

Zappe utódlásáig Murányi András hírigazgató, a tavaly októberben bezárt Népszabadság utolsó főszerkesztője irányítja a zoom.hu-t, akit Tarjányi Péter kért fel a feladatra.

A honlapon megjelent közlemény alapján a tesztüzemben működő lap fejlesztései továbbra is gőzerővel zajlanak, miként a cél is változatlan: a Zoom.hu idővel a digitális hírpiac öt meghatározó szereplője közé szeretne tartozni.

Idézik a közleményben Tarjányi Pétert is, aki köszönetet mondott az újság elindításában jelentős szerepet játszó Zappe Gábornak, illetve sok sikert kívánt neki.

A távozó Zappe Gábor az újságírói pályáját 1994-ben kezdte, 2000-ben kezdett el dolgozni a CEMP csoport jogelődjénél, eleinte az Indexnél volt a politikai rovat vezetője, majd később főszerkesztő-helyettes lett. 2006-tól a szintén CEMP-es Velvetet irányította, de ezt a tavalyi év nyarán leadta, viszont mellette 2011-től a Dívány főszerkesztője is volt. Mellette a port.hu programajánló portálnak is ő volt a főszerkesztője. Idén januárban írtuk meg, hogy már nem főszerkesztője többé az említett portáloknak, idén májusban pedig azt, hogy május 16-tól felveszi őt Tarjányi Péter, és ő lesz a nyáron induló Zoom főszerkesztője.

Zappe: Büszke vagyok

Folyamatosan kerestük az ügyben Zappe Gábort, de nem vette fel a telefonját. Csütörtök este utolértük Tarjányi Péter tulajdonost, aki megkeresésünkre azt mondta, Zappe Gábort kiváló szakembernek ismerte meg, aki jól összerakta az induló portált. Barátsággal válnak el, különösebb konfliktus vagy dráma nélkül, egyszerűen amiatt, mivel eltérő vezetői elképzeléseik voltak. A végleges főszerkesztő kiválasztása folyamatban van – tette hozzá.

Zappe Gábor végül egy egymondatos Facebook-bejegyzéssel reagált a történtekre:

Amit létrehoztam, arra büszke vagyok.

Néhány napja derült ki, hogy a napi.hu főszerkesztője, Korányi G. Tamás távozik. Így döntött a hvg.hu egykori főszerkesztője, Neizer Anita is, aki a szülési szabadsága után már nem folytatja a munkáját a kiadónál.

Neizer Anita, a hvg.hu távozó főszerkesztője
Nem tér vissza a hvg.hu élére Neizer Anita
A korábban főszerkesztőként dolgozó Neizer a kiadótól is távozik, új kihívásokat keresve - tudta meg a 24.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik