Média

Új főszerkesztő-helyettes a Zoomnál

zoom
zoom

Tarjányi Péter idén júliusban, egyelőre kísérleti üzemben újraindult Zoom.hu hírportáljának főszerkesztő-helyettese lesz Szilágyi Richárd – tudta meg a 24.hu. Szilágyi augusztus 15-től kezd a cégnél, ahol Vitéz F. Ibolya, a már a szerkesztőségben dolgozó másik főszerkesztő-helyettes (a Világgazdaság és a HVG volt munkatársa) mellé kerül második főszerkesztő-helyettesnek.

A leendő főszerkesztő-helyettes karrierjét az InfoRádiónál kezdte, legutóbb a Simicska Lajos médiaérdekeltségei közé tartozó Magyar Nemzetnél dolgozott: itt kezdetben budapesti ügyekkel foglalkozott, később párt- és parlamenti tudósító volt, vezette a lap parlamenti stábját, szerkesztett a belpolitika rovatban, majd – egészen mostanáig – print- és online lapszerkesztőként dolgozott. (Tarjányi Péter, a Zoom tulajdonosa korábban erősen bírálta Simicska Lajost, többek között kijelentette: Simicska is részese volt annak a 4-5 évvel ezelőtt az Orbán-kormány által kitalált tervnek, aminek keretében a magyar médiát szisztematikusan fejezik le, lehetetlenítik el, és egyre inkább szűkül a tisztességesen dolgozó újságíróknak a lehetősége.)

A Zoom.hu-hoz igazol Kovács István is, aki korábban a pecsistop.hu főszerkesztője volt. Kovács újságíróként fog dolgozni. Fotós téren is erősíteni kíván a Zoom, ennek érdekében leigazolták Veres Viktort, aki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került Mediaworkstől, a Népszabadság volt, a Nemzeti Sport és Világgazdaság jelenlegi kiadójától érkezik. Veres Viktor pályája elején a Népszavánál és a Mai Napnál dolgozott, majd – a Ringier kötelékében – a Blikk és a Nemzeti Sport, majd a Mediaworks megalakulása után a Népszabadság és a Nemzeti Sport közös fotórovatánál volt.

Az új portál egyébként legnagyobb arányban az Origótól és a korábban az Indexet is működtető CEMP csoporttól igazolta első munkatársait. A főszerkesztő, Zappe Gábor is a CEMP-től érkezett, ahol kezdetben a Velvet, majd később a Dívány és a port.hu tartozott hozzá.

A három új személy érkezésével kapcsolatos friss értesülésünket Murányi András, a zoom.hu hírigazgatója is megerősítette.

a fühü honlapja
Megkezdte tevékenységét a FüHü
A tervezett július eleji induláshoz képest egy hónappal később rajtolt el végül a hírportál, melynek tulajdonosa Kövesdi István, az egykori Független Hírügynökség alapító-tulajdonosának testvére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik