Média

Az Inviteltől érkezik a Vodafone új vezérigazgató-helyettese

Szeptember 1-jei hatállyal Budai J. Gergőt nevezik ki a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesévé.

A 40 éves szakember mostani megbízatását megelőzően, az Invitel Csoport általános vezérigazgató-helyetteseként több mint ötéves felsővezetői tapasztalatot szerzett a hírközlési és az informatikai iparágban.

Budai J. Gergő a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként a társaság jogi, szabályozási, nagykereskedelmi, kommunikációs és felelősségvállalási területeinek irányítását látja el ez év szeptemberétől.

“A Vodafone-nak további izgalmas fejlesztési tervei vannak Magyarországon. Komoly szakmai és vezetői feladatként és kihívásként tekintek új megbízatásomra. Az iparágban eltöltött több mint öt évem alatt rendkívül sokat változott és fejlődött ez az ágazat. Ezért is tartom inspiráló kihívásnak, hogy szakmai pályafutásomat a világ egyik legismertebb és legerősebb hírközlési márkájának hazai leánycégénél folytathatom, melyben korábbi munkáim során szerzett tapasztalataimra is építeni szeretnék” – fogalmazott kinevezése kapcsán Budai J. Gergő.


Az eredetileg jogi végzettségű szakember pályafutását a White & Case Nemzetközi Ügyvédi Irodánál kezdte. A brüsszeli, washingtoni és budapesti irodákban egyaránt dolgozott, olyan ügyfelekkel, mint a BAA International, a Colgate-Palmolive, a Magyar Fejlesztési Bank, a Novartis és az MNV Zrt. Ügyvédi pályafutását követően 2007-től 5 éven keresztül a Pfizer gyógyszeripari világcég jogi igazgatójaként tevékenykedett Magyarországon, majd később Romániában és a Cseh Köztársaságban is betöltötte a pozíciót.

A Vodafone-hoz történő csatlakozását megelőzően a szakember 2012 áprilisa óta volt a Mid Europa Partners többségi tulajdonában álló Invitel Csoport felső vezetésének tagja, általános vezérigazgató-helyettese az idei tulajdonosváltásig. Kiemelkedő szerepet játszott a cégcsoport refinanszírozásában, szerkezetének átalakításában, tartós növekedési pályára állításában és sikeres értékesítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik