Média

Új főszerkesztő az Athenaeum élén

Peiker Éva
Peiker Éva

Új főszerkesztő irányításával működik tovább a Líra-csoport kötelékébe tartozó Athenaeum szerkesztőség. Az új főszerkesztő a kiadónak eddig szerkesztőként dolgozó Peiker Éva lett.

Peiker Éva Miskolcon született, az ELTE-n angol nyelv és irodalmat hallgatott, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen könyvkiadói szerkesztő képzésen vett részt. 2010-ben, pályája kezdetén került az Athenaeumhoz, ahol az évek során többféle pozícióban dolgozott. 2013 óta főállású szerkesztő, magyar és külföldi szerzők szövegeit gondozza.

Az Athenaeum jelenleg évi száz címet gondoz, a presztízs és populáris kultúrában egyaránt jelen van könyveivel. A cég éves nettó árbevétele meghaladja a 300 millió forintot.

A kiadó által kiadott közleményben idézik is a leendő főszerkesztőt:

Amióta az Athenaeumnál dolgozom, sokat alakult a kiadó profilja, évről évre egyre több hazai szerző könyvét hozzuk, és egyre izgalmasabb címekkel jelentkezünk. A történelmi regények mellett a társadalmi témájú kéziratok és igényes lektűrök száma is növekszik. Bíró Szabolcs, Tóth Csaba és Szurovecz Kitti csupán néhány név a sok közül, akikre mind büszkék vagyunk.

Az Athenaeumot is üzemeltető Líra-csoport közleménye emlékeztet rá: idén tavasszal huszonöt, zömében egykori Alexandra-könyvesboltok helyén megnyitott üzlettel bővítette kereskedelmi hálózatát. Ezzel a cégcsoport – összesen 92 üzlettel – az ország legtöbb könyvesboltját üzemeltető hálózatát hozta létre. A növekedés most a kiadói tevékenység bővítésével folytatódik. A Partvonal integrálásával júliustól összesen kilenc kiadói márka tartozik a Líra-csoporthoz: Athenaeum, Corvina, General Press, Magvető, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Rózsavölgyi és társa, Partvonal, Szépmíves Könyvek. A Líra-csoport konszolidált árbevétele 2015-ben 6,2 milliárd, 2016-ban 6,6 milliárd forint volt. Az idei vállalatfelvásárlásoknak köszönhetően 2017-ben 10 milliárd forintot megközelítő árbevételt terveznek. A cégcsoport adózott eredménye tavaly 304 millió forintra csökkent az előző évi 366 millió forint után. A cégcsoportnál 2015-ben 330, a tavalyi évben 347 fő dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik