Média

Új site-ot indított a PC World kiadója

helloword online
helloword online

Helloworld Online néven programozást és a robotikát népszerűsítő, szülők edukálását elősegítő oldalt indított a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség adatai alapján mintegy havi 4 ezres példányszámban vásárolt magyarországi PC World, illetve a Digitális Közönségmérési Tanács mérése alapján átlagosan 225 ezer egyedi látogatóval rendelkező pcworld.hu és a 193 ezer egyedi látogatójú GameStar Online, illetve a MATESZ szerint 4 ezres példányszámú GameStar újság kiadója, a Project029 Kft.

helloworldonline.hu címen elérhető új site koncepcióját azért alkották meg, mert becslések szerint több mint 22 ezer informatikus hiányzik a magyarországi munkaerő-piacról, ami jelentős mértékben rontja Magyarország versenyképességét. Emiatt a kiadó szerint fontos az utánpótlás-nevelés új alapokra helyezése, illetve minél több ember bevonása az informatikusoktatásba.

Az idén 25 éves PC World szerkesztői egyébként korábban HelloWorld néven indítottak oktatási mozgalmat, mely táborokban is igyekezett elérhetővé tenni a pedagógusok és iparági szakértők által kidolgozott egyedi tananyagokat, miközben mindig is igény mutatkozott a speciális tudás minél szélesebb körű átadására.

Az újonnan indult HelloWorld Online viszont immáron közkincsé teszi a modern informatikai oktatást, az oldal szerkesztői ugyanis ingyen bocsátják majd rendelkezésre azokat a tananyagokat, amelyekért eddig általában fizetniük kellett a szülőknek. Az új portál emellett egy helyre gyűjti a legjobb modern informatikai kezdeményezéseket, példaképeket, csapatokat és versenyeket, valamint hírt ad minden fontos eseményről, amely segít népszerűsíteni a modern IT-megoldásokat és kompetenciákat a 10-18 évesek között.

A HelloWorld Online főszerkesztője egyébként az a Molnár József lett, aki a PC World magazinnak is a főszerkesztője, illetve aki a HelloWorld oktatási mozgalomnak is az egyik elindítója volt évekkel ezelőtt.

A PC World és a GameStar mellett a Computerworld tulajdonosaként, valamint a Story tévécsatornákat is működtető  Digital Media and Communications anyavállalataként is ismert Project029 Kft. egyébként 371,5 millió forint nettó árbevétel mellett 28 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi, 2016-os pénzügyi évet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik