Média

Jogerős a UPC 30 milliós bírsága

UPC fejállomás
UPC fejállomás
A bíróság másodfokú, jogerős ítéletével helyben hagyta azt a bírságot, amit az NMHH-tól azért kapott a kábelszolgáltató, mert túl hamar kezdett el szolgáltatni Jászberényben.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak adott igazat a bíróság jogerősen abban a bírságolási ügyben, amelynek előzménye egészen 2015-re nyúlik vissza.

Az NMHH még tavaly szabott ki 30 millió forintos bírságot a UPC Magyarországra, mert a szolgáltató jogszerűtlenül, idő előtt, hatósági jóváhagyás nélkül kezdett kábeltévés szolgáltatást nyújtani Jászberényben, így a hatóság nem győződhetett meg arról, hogy a kiépített hálózat műszakilag és annak kiépítése jogilag megfelelő.

A UPC magát a jogsértést ugyan nem vitatta, de a bírságot sokallta, ezért fellebbezett. A bíróság azonban áprilisban helybenhagyta a másodfokon megállapított összeget, és kimondta: a UPC magatartása negatív hatást gyakorolt a piacra, és veszélyeztette az előfizetők érdekeit – közölte az NMHH.

A UPC Magyarország 2015 végén kezdte el a kábeltévés szolgáltatást nyújtani Jászberényben anélkül, hogy a szolgáltatáshoz kapcsolódó építési tevékenység befejezését nem jelentette be az NMHH-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik